JelenHaz
Vasárnap, 2019. június 16., 11.46

Akár UEFA-mérközéseket is láthatunk majd Aradon

Arad polgármestere, Gheorghe Falcă elmondása szerint állítólag jövő tavaszra felépülne az új Neuman Ferenc stadion, nyártól pedig a tribünből meccseket is nézhetünk majd – ha minden a tervek szerint alakul, akár UEFA-rangú mérkőzéseket is.

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) hivatalos képviselői nemrég látogattak el városunkba, és a polgármesterrel zajlott beszélgetésen több változtatást is javasoltak – többek között a biztonsági kamerarendszert illetően, pontosabban egy olyan részleg megépítését, ahol az összes kamera felvételeit nyomon tudják majd követni. Ha a javasolt dolgokat megépítik, akkor nagy az esélye, hogy hivatalos UEFA-mérkőzéseket is játszhatnak majd Aradon – mi több, a stadionban egy VAR- (videóbíró) rendszer is fog majd üzemelni.

A 12 000 ülőhelyes stadion alvázainak munkálatai nagy részben készen vannak, jelenleg a műgyepen, az öntöző- és a fűtőrendszeren, illetve az éjszakai kivilágítás megvalósításán dolgoznak. A hazai és külföldi labdarúgó-mérkőzéseken kívül akár kulturális eseményeket is rendezhetnek majd a stadionban.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'