Csütörtök, 2018. július 19., 18.22
Az UTA bemutatta a következő szezonbeli keretét

Alin Buleică is Aradon folytatja

Az FC UTA 2017–2018-as szezonra összevásárolt kerete. Ha most nem, akkor mikor? Valfi-fotó
Az FC UTA 2017–2018-as szezonra összevásárolt kerete. Ha most nem, akkor mikor? Valfi-fotó

Szerdán, lapzártánk után kezdődően, a Zimándi úti Biavati rendezvényteremben mutatták be az FC UTA 2017–2018-as szezonbéli keretét. Mint ismeretes, a szezont az aradiak a Târgoviştei Chindia elleni rangadó megnyerésével indították, így a szurkolók és a vezetőség is jókedvűen vehetett részt a nagy műgonddal előkészített fogadáson. A bemutatón egyébként minden bérletet váltó szurkoló részt vehetett, rajtuk kívül a klub egykori legendái, mint Domide Flavius, Váczi György, Hrisztosz Meckasz, a klub szponzorai voltak ott a látványosra sikeredett rendezvényen.

Mészár Sándor és lelkes csapata alaposan kitett magáért, a résztvevőknek egy szavuk nem lehetett, hiszen a szervezők mindenre gondoltak, akiknek nem sikerült bérletet váltani az őszi szezonra, azok a helyszínen megtehették, az UTA-szerelésbe öltözött fiatal lányok igazították útba az érkezőket, majd a nyílt sajtótájékoztatót és a játékosok bemutatását követően a szurkolók fotózkodhattak kedvenceikkel, majd egy szolid, meleg svédasztalos fogadásra is sor került.

Mint kiderült, az aradi klub erősítés terén nem állt le, sőt a klubvezetés éppen a csapatbemutatóra időzítette a friss szerzemény, Alin Buleică szerződtetésének közlését, igaz egy nappal korábban egy fővárosi tévétársaság megszellőztette a hírt, miszerint a jobb oldali középpályás az I. ligás Chiajnától az UTA-hoz szerződött.

A sajtótájékoztatón megtudhattuk, hogy Adrian Mihalcea kezdhetett volna nagyobb kaliberű csapatnál is, de végig akarta járni a szamárlétrát, és most, az idei szezontól látta elérkezettnek, hogy egy nagyobb célokért küzdő csapathoz szerződjön, úgyhogy nagyon örült az UTA megkeresésének.

Mihalcea elismerte, hogy jelen pillanatban csapatát több rutinos játékos alkotja, ám ezzel együtt ő senkit sem szeretne kiemelni, hanem azt szeretné, ha a csapategység miatt lenne sikeres együttese. Egyszersmind biztosította a szurkolókat, hogy részükről mindent meg fognak tenni a feljutás érdekében, de azzal is tisztában kell lenniük, hogy egyik meccs sem lesz sétagalopp, és nehéz pillanatok is lesznek a csapat életében.

Mihalcea szerint a feljutásért a Târgovişte, a Hermannstadt és a Marosvásárhelyi ASA lesz a fő riválisa az UTA-nak, míg a Poli elleni derbit szerinte szívvel-lélekkel kell megnyernie.

Claudiu Drăgan versenyigazgatótól megtudhattuk, hogy a világosi Greffner Ottó Stadion 2000 férőhelyéből jelenleg 450-et foglaltak el a bérletesek.

Miután szombaton 11 órától a Bukaresti Metaloglobus együttese ellen játssza első hazai bajnokiját az aradi együttes, Mihalcea edző elismerte: nehéz meccsre számít ellenük, de mindenképp nyerni szeretnének.

A sajtótájékoztatón részt vevő Mevlan Adili tört románsággal ugyan, de érthetően elmondta: „ez a mi évünk lesz!”

Úgy legyen!


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'