MOL Winter EVO
Szombat, 2019. január 19., 12.45

Alonso idén is rajthoz áll a Le Mans-i 24 óráson

Rajthoz áll a Le Mans-i 24 órás megmérettetésen is a kétszeres Forma–1-es világbajnok Fernando Alonso – jelentette be a McLaren kedden. Alonso az United Autosport színeiben múlt hétvégén rajthoz állt a daytonai 24 óráson, és bár műszaki hiba miatt nem tudott jó eredményt elérni, úgy tűnik, ez nem szegte kedvét, és már idén számos hosszú távú versenyen indul. A spanyol versenyző a Toyota színeiben áll rajthoz az Endurance-világbajnokság (WEC) versenyein, köztük a Le Mans-i 24 óráson is.

Mivel Alonso számára a Forma–1 élvez prioritást, a WEC októberi japán versenyét kihagyja, hiszen az ütközik a Forma–1-es Amerikai Nagydíjjal. Az endurance-vb idénye április első hétvégéjén rajtol Le Castelletben.

„Soha nem rejtettem véka alá, hogy meg akarom nyerni a „tripla koronát”: a monacói nagydíjat, az Indy 500-at és a Le Mans-i 24 órást” – mondta Alonso. „Tavaly megpróbáltuk az Indy-t, közel kerültünk hozzá, de lecsúsztunk róla. Idén a McLarennek hála lehetőségem lesz arra, hogy a győzelemért harcoljak Le Mans-ban. Nagy kihívás – sok minden sülhet el balul –, de készen állok, és alig várom a küzdelmet.”

A híres 24 órás autóverseny június 16-án rajtol. (f1vilag.hu)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'