JelenHaz
Csütörtök, 2019. december 12., 10.35

Amerika megőrül az aradi magyar óriásért

Mindössze 18 esztendős, de már 231 centiméter magas: ő az aradi Bobróczky Róbert, akiről egyre több videót osztanak meg az amerikai portálok. Az emberek imádják, s remélik, sikerül megvalósítania az álmát: profi kosarassá válni.

Bobróczky nyolcévesen már három centiméterrel magasabb volt, mint 185 centiméteres édesanyja, 12 éves korában tudott zsákolni, ekkor 218 centiméter magas volt. A fiú jelenleg 18 esztendős, s 231 centiméter magas.

Bobróczky Róbert Aradon kezdett el kosarazni, és olyan nagy fantáziát láttak benne, hogy 2014-ben egy olasz amatőrcsapathoz vitték, ahol egy évet töltött el (ez idő alatt bajnokságot is nyert), 2016-ban pedig a tengerentúlon híres SPIRE Intézethez ment, miután felkerült róla egy videó az internetre. A SPIRE kosárszakosztályának vezetője, Bob Bossman olyannyira látta a fiúban a potenciált, hogy azonnal meghívta őt és családját az akadémiára látogatóba, s végül arról is meggyőzte a szülőket, hogy érdemes lenne hozzájuk járatni a fiút.

A magyar nyelv mellett angolul, olaszul, románul és szerbül is beszélő Bobróczky Róbert álma, hogy eljusson az NBA-ig – az észak-amerikai profi ligában jelenleg a szerb Boban Marjanovics a legmagasabb a maga 222 centiméterével, ám ha a már nem aktív játékosokat is nézzük, a román Gheorghe Mureșan és a szudáni Manute Bol viszi a prímet a maga 231 centiméterével. Ez azt jelenti, hogy ha Bobróczkynak sikerül teljesítenie az álmát, akkor az NBA történelemkönyvébe már biztosan bekerül. (nso)

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'