Hétfõ, 2018. december 17., 18.33

Aradiak, mozgásra fel!

Mindenki tudja, hogy a sport és a mozgás jót tesz az egészségnek. Ha szeretsz sportolni, aktív az életmódod, akkor itt az esély, hogy megmutasd az ország apraja-nagyjának!

Az 11Even Egyesület és a Kaufland idén is megszervezi az „Öröm a mozgásban!” (Bucurie în mișcare) versenyt. A kihívás két részre van osztva: március 1–15. között a „Válaszd a mozgást ma!” (Alege mișcarea azi)keretén belül csupán annyi a teendő, hogy egy sportolás közben fotót vagy akár egy kisfilmet kell feltölteni a Facebook- vagy az Instagram-oldalunkra. A kiírásnak tartalmaznia kell a @BucurieInMiscareRomaniacímkét és a város nevét. A kihívás lejárta után az első 12 város, amelyből a legtöbb fénykép és videó érkezett, a május 5.–június 10. között zajló „Öröm a mozgásban!” verseny szervezőhelységévé lép elő.

„A május és június közötti eseményt 12 városban szervezzük meg, célunk az, hogy több tízezer személyt összehozzunk a testmozgás segítségével. A sportot népszerűsítő kampányban, a szervezésben és a lebonyolításban több mint ezer önkéntes segít” – jelentették ki a szervezők.

 

„A kihívás célja nem más, mint a testmozgás népszerűsítése a technológia uralta világban. A „Válaszd a mozgást ma!” mindenkihez szól, kortól, nemtől és munkahelytől függetlenül – a szervezők azt szeretnék elérni, hogy minél több személy fogjon hozzá valamilyen sportot űzni vagy napi szinten gyakorlatokat végezni. Az 11Even Egyesülettel való együttműködésünkkel a sport testre és lélekre gyakorolt hatásait népszerűsítjük, valamint az egészséges életmódot támogatjuk” – nyilatkozta Katharina Scheidereiter, a Kaufland Románia menedzsere.

 

Statisztikák szerint Románia az Unióban a második helyet foglalja el a fiatalkori elhízásban és a lakosság több mint 11%-a cukorbetegségben szenved. Tíz gyermekből nyolcnak már van közösségi hálózati fiókja, 26%-uk pedig már 8 éves korban megkapja okostelefonját.

Tavaly több mint 50 000 gyermek, szülő és nagyszülő vett részt a 16 városban megszervezett 1500 szabadtéri tevékenységben.

 

Továnbbi információkat a pr.cluj@heraldist.come-mail címen kérhetnek vagy a www.bucurieinmiscare.ro weboldalon követhetik a programot.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'