Szombat, 2018. december 15., 15.27

Árulást kiáltanak az FC UTA törzsszurkolói

A román labdarúgó-bajnokság másodosztályában szereplő FC UTA törzsszurkolóinak egyesülete szerint a klubvezetők elárulták a klub szellemiségét Ionuț Popa technikai igazgatói alkalmazásával, és kilátásba helyezték: bojkottálni fogják a csapat meccseit.

A portál beszámolója szerint a törzsszurkolók egyesülete – amely a mostani vezetőséggel közösen gyakorlatilag az alapoktól építette újjá 2014-ben az akkor megszűnésre ítélt hatszoros román bajnokcsapatot – felháborodott azon, hogy megkérdezése nélkül szerződtették Ionuț Popát, egyúttal jelezte: nem fogadják el a szakvezető személyét sem.

Az élvonalbeli Temesvári Poli kispadjáról néhány napja elküldött, aradi illetőségű Ionuț Popa volt már az UTA edzője – a 2000-es évek elején egész az élvonalig juttatta a csapatot –, ám az utóbbi években, az ősi rivális Poli edzőjeként többször is lekezelően beszélt az aradi csapatról.

A szurkolók azt sem felejtik el neki, hogy az élvonalba jutásért rendezett nyári osztályozón a Poli az ő dirigálásával verte meg kétszer az aradiakat. Az első meccsen Popa ráadásul alpári hangnemben beszélt a piros-fehérek akkor tréneréről, Laurențiu Roșuról.

A 64 éves szakvezető – akit három hónapra alkalmaztak, és feladata a csapat benntartása a másodosztályban – eleinte értetlenül fogadta a törzsszurkolók reakcióját, de kedden már úgy nyilatkozott, hogy bocsánatot kér, ha valaha is megbántott valakit. Arra kérte a drukkereket, hogy ha nem is miatta, de továbbra is álljanak a csapat mellett – még nem tudni, hogy ők elfogadják-e a baráti jobbot.

A négy éve a 4. ligából indult UTA-nál a nyári „nagy bevásárlás” nem hozott eredményt, ezért a téli szünetben elküldték a külföldieket, és saját fiataljaikkal vágtak neki a folytatásnak (a piros-fehérek jelenleg a 12. helyen állnak 25 ponttal, hárompontnyira a már kiesést jelentő 16. helytől). (nso)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'