JelenHaz
Hétfõ, 2019. november 18., 21.04

Az angolok egy hétre jöttek, hét eggyel mentek

Hatvanöt éve történt: az angolok egy hétre jöttek, hét eggyel mentek. Hat hónappal az Évszázad mérkőzése, a londoni Anglia–Magyarország 3:6 után, 1954. május 23-án Budapesten adott visszavágót a magyar labdarúgó-válogatott az angoloknak.

Hat hónappal az Évszázad mérkőzése, a londoni Anglia–Magyarország 3:6 után, 1954. május 23-án Budapesten adott visszavágót a magyar labdarúgó-válogatott az angoloknak.

Napra pontosan 65 évvel ezelőtt Sebes Gusztáv szövetségi kapitány a Grosics Gyula, Buzánszky Jenő, Lóránt Gyula, Lantos Mihály, Bozsik József, Zakariás József, Tóth József, Kocsis Sándor – Hidegkuti Nándor, Puskás Ferenc, Czibor Zoltán tizenegynek adott bizalmat. Az angolok egy hétre jöttek, hét eggyel mentek – így szól azóta is a magyar futballtörténelem egyik legjobb szójátéka.

Ez volt a két válogatott sorrendben hetedik egymás elleni mérkőzése és a magyarok harmadik győzelme. Azóta a két válogatott még tizenöt alkalommal találkozott. A történelmi mérleg: 15 angol-, 5 magyar győzelem és két döntetlen. (rangado.24.hu)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'