Az Aradi Vados nyerte a 15. Kolbász Kupa sakkversenyt

2014. október 31. 18:59 (péntek) /

A 15. Kolbász Kupa sakkversenyen Petró József megnyitója után 24 négyfős sakkcsapat kezdte meg a 9 fordulós küzdelmet. Az előző évhez hasonlóan kiegyenlített, erős csapatok küzdöttek a végső helyezésekért. A veretlenségét egyetlen csapat sem tudta megőrizni, és minden fél pontnak jelentősége volt a bajnoki cím vagy a jobb helyezés megszerzésében. A csapatversenyben pontegyenlőség esetén az első táblákon szerzett több pont döntött, a tábladíjaknál pedig egyenlőség esetén a jobb csapatbajnoki eredmény. Az Aradi Vados csapata biztosan vezetett, de a 7.fordulóban 3,5:0,5 arányban vesztett a Makói A csapat ellen. A tavalyi győztes Szenttamás csapata átvette a vezetést, de az utolsó két fordulóban a lehetséges 8 pontból csak 3,5-öt szerzett és az aradi és a makói csapat is megelőzte. Az ifjúsági és serdülőcsapatok versenyében orosházi és békési siker született.

A Kolbász Kupa élmezőnye: 1. Aradi Vados (Kelly László, Mózes Ervin, Ungureanu Sandu, Rujan Rodel) 26,0 pont, 2. Makói SVSE A

(Horváth Zsolt, Szalai Kornél, Zakariás Dávid, Joó János) 25,5, 3. Szenttamási SRB (Juhász Béla, Kovacevic Sinisa, Manojlovic Sava, Dostan János) 24,5.

Forrás: Békés Megyei Sakkszövetség honlapja

Hozzászólások