JelenHaz
Vasárnap, 2019. június 16., 12.42

Az FC UTA, ha jól játszik, veszít

Az FC UTA, ha jól játszik, veszít
Az FC UTA, ha jól játszik, veszít

Igen, jól olvasták: az FC UTA ha jól játszik, akkor veszít. A csapatnak kiválóan, sőt tökéletesen kell játszania ahhoz, hogy meg tudjon nyerni egy mérkőzést főleg egy fővárosi csapat ellen, nyilatkozta a kedd délutáni sajtókonferencián Ionuț Popa edző.

Ez a kijelentés nem a játékosokat illeti, vagy a csapatot, hanem a II. Liga bíróit. A Nyugati Jelen már beszámolt arról, hogy az előző fordulóban az aradi csapatból egy játékos esés közben kezével megérintette a labdát, erre a játékvezető – a 22 éves Denis Haidiner – büntetőrúgást ítélt a Pandurii-nak és El Hasni sárgalapot is kapott. Utólag kiderült, hogy a bíró fel volt függesztve, mégis pályára léphetett bíráskodni – az aradi labdarúgócsapat hivatalosan is kezdeményezte, hogy az idei bajnokságban több UTA-meccset ne vezessen le a fiatal játékvezető, ezt el is fogadták, mi több, egyetlen mérkőzést sem vezethet le.

Az aradiak edzője kijelentette, hogy a Bukarest mellől származó csapatokat segítik a bírók, lényegtelen, hogy melyikről is van szó – ekkor tette hozzá azt, hogy az aradiaknak tökéletesen kell játszaniuk, másképpen veszítenek. A végső döntés minden esetben a bíróé, lényegtelen, hogy az helyes-e vagy sem. A játékosok minden mérkőzésen kiállnak az igazukért, azt védik, amit a csapat munkájával közösen építettek fel, és kellemetlen olyasmit átélni, mint amit átélt szombaton az UTA a Pandurii elleni mérközésen.

 

A szerdai, tizedik fordulóban az aradi csapat a 12. helyen álló Metaloglobust látja vendégül 15.00 órától az újaradi pályán – a meccs remélhetőleg szabálytalan bíráskodás nélkül fog lezajlani.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'