https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Hétfõ, 2019. szeptember 23., 16.07

Az ünneplés nem tartozik Raikkönen életéhez

A 2007-es világbajnok a hétvégén zajló Monacói Nagydíjon pályafutása 300. nagydíján vesz részt, de tőle nem meglepő módon azt mondta, ez neki nem oszt, nem szoroz.

A mezőny egyik doyenje lett az évek során Kimi Räikkönen, miután 2001-es bemutatkozása óta egy kétéves, ralis kalandot kivéve lényegében folyamatosan az F–1-es mezőny tagja, és a hétvégén zajló Monacói Nagydíjon pályafutása 300. nagydíján vesz részt. A finn pilóta 2007-ben világbajnok lett, az idén csak Robert Kubica idősebb nála a rajtrácson.

„Próbáltam kikényszeríteni, hogy mondjanak le minden felhajtást, de eddig nem sok sikerrel jártam – nyilatkozta Räikkönen a tervezett ünneplésekkel kapcsolatban. „Semmi különbség nincs a múlt héthez vagy a jövő héthez képest. Ez végül is csak egy szám” – szögezte le a véleményét, és elárulta, nem készült különleges sisakkal, autófestéssel, még egy tortával sem.

Räikkönen még a V10-es korszak legszebb napjaiban csatlakozott a mezőnyhöz, V8-as motorral hajtott Ferrarival lett világbajnok, és 2014 óta a hibrid erőforrásokkal is megbirkózik. Úgy vélte, hosszú pályafutása során eleinte tapasztalt változásokat, de mióta már rutinosnak mondhatja magát, „többé-kevésbé ugyanaz a menetrend évről évre” és „a kérdések is ugyanazok.” (gphirek.hu)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'