JelenHaz
Péntek, 2019. február 22., 20.18

Babos Tímea megnyerte a tajvani WTA-tornát

Babos Tímea két játszmában legyőzte az ukrán Katerina Kozlovát a tajvani WTA-torna döntőjében, és ezzel megszerezte harmadik egyéni WTA-tornagyőzelmét. A párosban Ausztrál Open-győztes Babos az első adogatását elveszítette a mérkőzésen, de azonnal visszabrékelt. 2:2-nél ismét elvesztette adogatását, de 2:4-ről is sikerült felállnia, 4:4 után pedig már ő irányított. 6:5-nél, a legjobbkor, első szettlabdáját értékesítve brékelt ismét.

A második játszmát már valósággal uralta a 4. helyen kiemelt magyar, az első WTA-döntőjében szereplő Kozlova csak egy játékban jutott el két nyert pontig. Babos az első meccslabdáját beütve 6:1-re megnyerte a játszmát, és újra WTA-tornagyőztes lett. Babos a 2012-es monterreyi és a 2017-es budapesti tornagyőzelme után nyert ismét egyesben WTA-viadalt (2015-ben ugyancsak Tajvanon nyert WTA Challenger-tornát is).

„Ez az ötödik évem az edzőmmel, megnyertük az első Grand Slam-tornánkat, és remélem, még sok ilyen sikerünk lesz” – mondta Babos az eredményhirdetésen Thomas Drouet-ról, miután megköszönte a szponzoroknak, a rendezőknek és a szurkolóknak, amit meg kellett köszönni, illetve kölcsönösen gratuláltak egymásnak Kozlovával. (nso)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'