JelenHaz
Kedd, 2019. augusztus 20., 14.45

Bajban a Haas új főszponzora

Sokan eleve gyanakvással, kételkedve állnak a Haashoz idén csatlakozott főszponzorhoz, a Rich Energyhez, a cég ellen indult védjegyoltalmi per pedig biztosan nem javít a megítélésükön.

Hazájában, a brit piacon is kevéssé ismert energiaital-márka, a Rich Energy tavaly tűnt fel a Forma–1 környékén, előbb a Force Indiát szerették volna megvásárolni, de ez nem jött össze, így végül a Haas névadó szponzoraként lépnek be a sportága idén.

A márkával, a céggel és a szponzori szerepvállalással, az egész dolog életképességével kapcsolatban sokan gyanakvók, a legfrissebb hír pedig biztosan nem segít a kételyek eloszlatásában: a Rich Energy ellen védjegyoltalmi per indult, a szarvasagancsos logójuk ugyanis kísértetiesen hasonlít a brit Whyte Bikeséra. Az első bírósági meghallgatásokat a Forma–1-es szezonnyitó előtti napokban, március 12–13-án tarják.

A Rich 2019-re teljesen új külsőt adott a Haasnak, a korábbi szürke-piros helyett a klasszikus John Player Special Lotusokéra emlékeztető fekete-arany festés került az autóra.

„Kicsit fejlesztettünk rajta, hogy ne egyszerű másolata legyen a 80-as évekbeli festésnek” – mondta a csapatfőnök, Günther Steiner. “De amíg szép és Gene (Haas, tulajdonos) cégének neve rajta van, a főnök elégedett.” (vezess.hu)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'