JelenHaz
Vasárnap, 2019. június 16., 11.52

Börtönbüntetés várhat az ittasan verekedő orosz futballistákra

Biztonsági kamerák tanulsága szerint két orosz válogatott futballista, Alekszandr Kokorin és Pavel Mamajev hétfőn két helyszínen is balhéba keveredett. Ha beigazolódik, hogy valóban részesei voltak a súlyos sérülést is hozó verekedéseknek, akkor pályafutásukon kívül szabadságuk elvesztésével is fizethetnek.

Az orosz ügynökség által is közreadott hírek alapján két labdarúgó csapataik – Kokorin a Zenit, Mamajev a Krasznodar játékosa – egymás elleni mérkőzését követően sztriptízbárban vezettek le és öntöttek fel a garatra, miután egyiküknek sem volt jelenése a válogatottnál. Autórongálásba hajló tivornyájuk az egyik kocsi sofőrjének súlyos elverésével ért véget, a futballisták és pár fős társaságuk néhány elcsattanó pofon után megkergették, majd még a földre kerülő sértettet is bántalmazták.

Ez a felvétel ugyanúgy körbejárta az orosz médiát, ahogy azé az egy órával későbbi eseté, melyen Kokorinék egy kávézóba betérve folytatták a randalírozást. Ez abban csúcsosodott ki, hogy ökleiken túl székkel is nekiestek Gyenyisz Paknak, az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium koreai származású tisztviselőjének, akit közben állítólag rasszista kifejezésekkel is sértegettek.

Az orosz sportminiszter, Pavel Kolobkov azóta kijelentette: ha bebizonyosodik Kokorinék bűnössége, azaz valóban ők szerepelnek a videókon, akkor soha többet nem kerülhetnek be a válogatottba. Ebben az esetben ráadásul minden technikai és jogi segítséget megadnak a két klubnak ahhoz, hogy felbonthassák a szerződésüket. A Zenit és a Krasznodar is közleményben tudatta, mennyire elítéli a történteket. A rendőrség kedden előállította a renitenseket, szerdán kihallgatás várt rájuk. Ha bűnösnek találják őket, akkor a futballistákra akár öt év börtön is várhat.

Kokorin és Mamajev jó barátságban van, előbbi ráadásul az ország egyik legelismertebb játékosa, aki sérülése miatt maradt le a hazai világbajnokságról. Mamajev a 2016-os Európa-bajnokság óta nem volt válogatott. Akkor szerepeltek legutóbb együtt, és a csoportból való sima kiesést botrányos Monte-carlói mulatozással zárták, amely egyébként már nem először fordult elő a duó előételében. (m4sport.hu)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'