Bottas rajtbüntetést kap a szezonzárón

Írta:
2019. november 28. 17:24 (csütörtök) /

Rajtbüntetés vár az Abu Dhabi Nagydíjon a Mercedes versenyzőjére, Valtteri Bottasra. A finn versenyző cserébe új motort kap hétvégén.

Bottas a Brazil Nagydíjon nem ért célba, műszaki hiba miatt ugyanis a verseny 53. körében kiesett. Hamar nyilvánvalóvá vált, a rutinos pilóta autójában a Mercedes-motor hibásodott meg – Hockenheim után ez volt a második ilyen jellegű problémája.

Bár elméletben a szezon korábbi szakaszában használt motorokat újra használhatná Bottas, ám azok már tervezett élettartamukon túl járnak, így mindenképpen letekert állapotban lehetne csak dolgozni velük.

Az Abu Dhabi Nagydíjra ezért a Mercedes csapata egy vadonatúj, negyedik motort épít be Bottas Mercedesébe, emiatt pedig a finn versenyzőre rajtbüntetés vár. Hogy pontosan mennyi, azt egyelőre nem tudni – attól függ ugyanis, hány komponenst cserélnek ki a komplett erőforrásban. Ha a belső égésű motor cseréjét végzi el a csapat, ahogy tette azt a Ferrari is Charles Leclerc autójának esetében, akkor 10 rajthelyes büntetés vár Bottasra.

A Mercedes szempontjából komoly tétje nincs a szezonzáró hétvégének: a világbajnoki címeket már bezsebelte a csapat, és Bottas 2. helye is biztosított. (f1vilag.hu)

 

 

 

Az utolsó futam időmérőjét szombaton 15.00 órától a Digi Sport 1 élőben közvetíti, a versenyt vasárnap ugyanabban az időpontban.

Hozzászólások