Fresh Corner
Csütörtök, 2019. április 25., 12.51

Brosovszky Mónika visszavonul

Brosovszky Mónika visszavonul
Brosovszky Mónika visszavonul

Szeptember 7-én este hétkor Brosovszky-Boriga Mónika kosárlabdajátékos utolsó alkalommal lép pályára.

Minden élvonalbeli sportoló fölött eljár az idő, egyszer mindenkinek abba kell hagynia a profi pályafutást – és Mónika bőven megtette a magáét: jelen pillanatban 44. életévében jár egy eredményekben nagyon gazdag és hosszú élsportoló-karrier végén. Hétszer volt országos bajnok – négyszer az egykor híres Aradi ICIM színeiben, háromszor a târgoviştei csapattal –, három alkalommal, az aradi együttessel aranyérmes a közép-európai kupában, és ugyancsak háromszor nyerte meg a Román Kupát, s 250-szer volt a román női kosárlabdacsapat tagja.

Nem tudom, van-e ennél fényesebb pályafutás a romániai női kosárlabda történetében; szerintem nincs.

Ha létezik túlvilág, édesapja, a kiváló aradi focista, a gólgyáros Brosovszky László (akit még sok idősebb aradi látott focizni, többek között a második virágkorát élő UTA-ban, s aki sajnálatosan korán távozott az élők sorából) bizonyára meghatottan nézi majd leányának gálameccsét, s talán kicsit sajnálkozik, hogy arra nem kedves városában, Aradon, hanem Temesváron kerül sor. A sors azonban úgy hozta, hogy Mónika, miután vagy három éve már bejelentette visszavonulását, meggondolta magát, s másfél éve a Bega-parti városba szerződött, elkötelezve magát egy csapathoz, amelyet a második vonalból az elsőbe segített.

Most ott búcsúzik, ahol aktív pályafutásának is búcsút mond. Elvégre játszhatta volna utolsó mérkőzését a magyarországi Miskolcon, a spanyolországi Las Palmasban, a romániai Sepsiszentgyörgyön vagy Târgovişten is, ahol pályája során megfordult – biztosan mindenütt örömmel fogadták volna.

Remélem azonban, hogy az egykoron a hazai női kosárlabda-bajnokság szépének is megválasztott Mónika csak játékosként lép le végleg a pályáról, és hatalmas tapasztalatát, tudását a jövő kosaras nemzedékének javára fordítja.

Legalábbis ez lenne a normális.

-r -a


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'