Kedd, 2018. június 19., 17.24
Australian Open

Copil a selejtezők első fordulójában búcsúzott

Január 16–29. között rendezik majd meg az év első Grand Slam tornáját, az Australian Opent. A selejtezői már a hét elején elkezdődtek, az Aradi VSK teniszezője, Marius Copil (127.) a selejtezőben 15. kiemeltként szerepelt, ám ennek ellenére sem jutott túl az első fordulón, miután 7:6, 4:6, 4:6 arányban kikapott az ausztrál Alex Bolttól, aki csupán 631. az ATP-ranglistán, de volt már pályafutása során 160. (2015. március 23-i ATP-listán) is.

A bal kezes ausztrál zöld kártyával lehetett jelen a selejtezőkben, ami Copilnak végzetesnek bizonyult. A két teniszező mérkőzése egyébként két óra és 15 percet tartott. Copil a tavalyi AusOpen szezonban a selejtező második körében búcsúzott, ám két évvel korábban, azaz 2015-ben legjobb Slam-szezonját produkálta, miután a főtáblán a 2. fordulóban búcsúzott, akkor az aktuális címvédő, Stanislas Wawrinka elleni mérkőzés volt számára a végállomás.

Az idei AusOpenen Copil egyedüli román versenyzőként szerepelt a férfiak mezőnyében.

A nőknél viszont ezúttal is sok román teniszező próbál majd szerencsét az Australian Openen. A selejtezőkben Mihaela Buzărnescu (671.) a fehérorosz Olga Govorcova (169.), a 11. helyre rangsorolt Ana Bogdan (130.) a holland Arantxa Rus (174.) ellen kezdi meg majd szereplését az év első slamjén. A főtáblán Simona Halep neve cseng a legismerősebben, de rajta kívül még az egészségi állapotuk függvényében legalább három román játékos kerülhet fel.

A magyar versenyzők közül a férfiaknál Fucsovics Márton (158.) is vereséggel kezdett. Copilhoz hasonlóan az ATP-ranglistán nála jóval hátrébb, a 493. helyen álló, szintén ausztrál Mousley Bradleytől kapott ki 6:3, 0:6, 4:6 arányban.

A nőknél Gálfi Dalma (160.) a brit Tara Moore (161.) ellen kezdi meg szereplését a selejtezők első fordulójában, míg a főtáblán, ha egészsége megengedi, Babos Tímea (28.) is jelen lesz majd.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'