JelenHaz
Szombat, 2019. augusztus 17., 18.01

Csak a kapufáig jutottak a háromszéki labdarúgók

Második idei mérkőzését is elbukta a Sepsi OSK a román labdarúgó-bajnokság élvonalában: a szentgyörgyi stadionban hiába buzdította közel 5000 néző a hazaiakat a Dinamo ellen, a vendégek nyertek 1:0-ra.

A meccs első helyzete ugyan Ibrahima Tandia félpályás szólója után alakult ki, amelynek végén a Sepsi házi gólkirálya éles szögből a kapu fölé lőtt, de az első félidőben inkább a Dinamo kezdeményezett. A bukarestiek többnyire már a középpályán megállították a hazai támadásokat, a Sepsinél viszont a védősor végezte a munka nehezét a beadások elhárításával, ezt azonban olyan sikeresen tette, hogy a Dinamo csak távolról jutott lövéshez. Ezek közül pedig csupán Ricardo Grigore kísérlete volt pontos, ekkor Niczuly Roland vetődve kiütötte a jobb alsó sarokra tartó labdát.

A második félidő elején viszont hibázott a szentgyörgyi védelem, Igor Jovanovic döntötte fel a tizenhatosra beforduló Simon Zenkét, a büntetőből pedig Dan Nistor vezetéshez juttatta a vendégeket. Ezzel meg is fordult a meccs képe, innen kezdve a Sepsi szorította be a Dinamót, de a fővárosiak hat sárga lap árán sikeresen széttördelték a hazai támadásokat. Csupán két veszélyes lövése volt a székelyföldi csapatnak, Daisuke Sato akcióból, Tandia pedig szabadrúgásból találta el – egyaránt mintegy 17 méterről – a keresztlécet. (nso)

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'