Szombat, 2018. október 20., 03.43

Cseh László nem adja fel, Kapásnak jót tett az Eb

A magyar csapat nyolc arany-, három ezüst-, valamint két bronzéremmel az oroszok mögött a második helyen végzett az éremtáblázaton. Családtagok várták a koppenhágai rövid pályás Eb-ről hazatérő magyar úszókat. A nyolcból hat aranyérmet szerző Hosszú Katinka nem a csapattal utazott haza.

„Nagyon kellett nekem, mert a világbajnokság mély nyomot hagyott bennem, nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Kellett így év végére, hogy legalább valami szép is történjen, hogy bizonyítsam magamnak, ki tudtam jönni abból a mély gödörből, amelyben voltam, boldog vagyok, hogy ilyen jól sikerült” – mondta az olimpiai bronzérmes versenyző.

Cseh Lászlónak nem sikerült az éremszerzés. A magyar úszóklasszisnak 15 év alatt ez a második rövid pályás Eb-je volt, amelyen nem sikerült felállnia a dobogóra. „Nem mondom, hogy most itt a világvége, sok olyan dolog nem jött össze, ami régebben igen. Meg kell keresni az okát, és meg kell találni azt a módot, amellyel ki lehet javítani. Bizakodó vagyok, látom, hogy van még lehetőségem, erőm, és szeretném tovább csinálni. Januártól visszaállunk, és megpróbáljuk hibátlanul teljesíteni az edzéseket” – mondta az olimpiai úszó.

Rajtuk kívül Kenderesi Tamás 200 pillangón, Gyurta Gergely 400 vegyesen lett harmadik, Verrasztó Evelyn pedig 200 vegyesen ért célba másodikként. (hirtv.hu)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'