JelenHaz
Hétfõ, 2019. november 18., 15.56

Da Costát már elvarázsolta a temesvári közönség

Filipe da Costa az FC Ionikos mezében
Filipe da Costa az FC Ionikos mezében

Filipe da Costa, baloldali középpályás a következő szezontól kezdve a Temesvári Politehnica 1921 Ştiinţa együttesét erősíti.

Az 1,80 méter magas, 1984. augusztus 30-án Lisszabonban született portugál futballista nyilatkozatai szerint örül, hogy Romániába került: „Elragadóan boldog vagyok, hogy ezzel a csapattal írtam alá. Ismertem a Temesvári Politehnica nevet, mert 1990-ben a Lisszaboni Sporting ellen szerepelt az UEFA-kupában. Tudom, hogy a Poli 1921 Ştiinţa egy erős klubnak számít Romániában, nagyon sok szurkolóval rendelkezik, ami nekem nagyon fontos tényező, ugyanakkor a klubnak minden adott a jó eredmények eléréséhez. Láttam az interneten néhány mérkőzés összeállítását, így észrevettem, hogy több értékes, technikás futballistával rendelkezik a csapat, mint Artyom Karamian és Marian Aliuţă”.  

Ugyanakkor da Costa elmondása szerint a Romániában szereplő portugál játékosokhoz hasonlóan, hamar megszokja majd az új környezetet: „Ha ilyen sok portugál játékos jön Romániába focizni, akkor azt jelenti, hogy tetszik nekik az ottani labdarúgás, tehát az I. Ligának jó a szintje. Információim szerint a portugál labdarúgók jól érzik magukat Romániában, meggyőződésem, hogy én is ugyanezt mondhatom majd el.”

A Poli új játékosa a Lisszaboni Benfica együttesénél nevelkedett kilenc évig, majd elkerült a Braga, Reggiana (olasz), Ionikos és Larissa (mindkettő görög) klubokhoz, utoljára az angol Leeds United csapatában rúgta a bőrt. „2007 augusztusában írtam alá a Leeds csapatával, de a papírjaim csak októberben érkeztek meg Görögországból, viszont 2008 januárjában izomsérülést szenvedtem. Arra köteleztek, hogy edzek és játszak úgy, ami következtében újra lesérültem. Mindezért eljöttem tőlük, mert nem akartam, hogy megint arra kötelezzenek, hogy sérülten is pályára lépjek. Nem gondolok már erre, most csak az jár a fejemben, hogy minél jobban készüljek a Polival.” – nyilatkozta a portugál szélső az utolsó klubnál történtekről, aki az internet segítségével a temesvári szurkolótábor is elkápráztatta: „Láttam, hogy rendkívüli a hangulat a lelátókon. Őszintén mondom: alig várom már, hogy a Polinak játszhassak”.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'