Dánia fölényes sikerét hozta a döntő

Írta:
2019. január 28. 20:06 (hétfő) /

Dánia válogatottja 31:22-re legyőzte Norvégia csapatát a német–dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság vasárnapi döntőjében, Herningben. A két csapat a csoportkörben is találkozott egymással, akkor az olimpiai bajnok dánok 30:26-ra nyertek. A norvégok a két évvel ezelőtti után a második, a dánok pedig a negyedik vb-döntőjüket játszották, de nyernie korábban egyik csapatnak sem sikerült.

A fináléban 3:2-nél vezettek utoljára a norvégok, onnan a házigazdák Mikkel Hansen irányításával 7:2-es sorozatot produkáltak. A dánok extázisban játszottak, és egyben rendkívül taktikusan is, hiszen alaposan felkészültek az ellenfél legjobbja, Sander Sagosen semlegesítésére, és már a szünet előtt eldöntötték a meccset. Niklas Landin a második felvonásban is bravúrosan védett, erre alapozva csapata a 47. percben már tíz góllal vezetett, és a hajrában sem történt változás a játék képében, így a dánok váratlanul nagy fölénnyel nyertek.

Érdekesség, hogy a világbajnokságot százszázalékos teljesítménnyel megnyerő dánok idén csak a magyar válogatottól kaptak ki – január 6-án az odensei felkészülési mérkőzésen 28:25-re –, és a tornán is a magyarokkal játszották a legszorosabb meccsüket, amikor a középdöntő első fordulójában 25:22-re győztek. (MTI)

Hozzászólások