50%-os árzuhanás
Szerda, 2019. július 24., 09.27
Hertha: „Ősi módszer”

Dárdai alaposan meglepte a Schalkét

 
 
2018. szeptember 04., 17.03
Kedd

A a Hertha labdarúgócsapata a hétvégén 2:0-ra győzni tudott a Schalke 04 otthonában, így két forduló után két győzelemmel (és kapott gól nélkül) áll a német Bundesligában. A magyar vezetőedző egy „ősi módszert" húzott elő a kalapból, amivel alaposan meglepte a gelsenkircheni együttest.

A Schalke fiatal vezetőedzőjét, a 32 éves Domenico Tedescót taktikai zseniként tartják számon a Bundesligában, ám Dárdai Pálnak még őt is sikerült meglepnie vasárnap. Többek között azzal, hogy a hazaiak egyik kulcsemberére, a Bayern Münchentől igazolt Sebastian Rudyra szoros emberfogással ráállította Ondrej Dudát (aki egyébként a mérkőzés mindkét gólját szerezte). A német válogatott középpályást ezzel gyakorlatilag kivették a játékból, mindössze 18-szor ért labdához, nem csoda, hogy Tedesco 51 perc után le is cserélte.

„Ha a mosdóba megyek, oda is jön velem" – panaszkodott Rudy a mérkőzés után a Schalke vezetőedzőjének.

A B.Z. berlini napilap megszólaltatta Dárdai Pált is a témában. „Ősi trükk. Már húsz évvel ezelőtt is alkalmazták – így a magyar szakember, aki arra is válaszolt, hogy valóban négy különböző taktikát gyakoroltatott-e a héten a Hertha-játékosokkal. – Igen, őrület volt. De nehéz rájönni, mit tervez Tedesco, mindenre fel akartunk készülni.”

A harmadik helyen álló Herthára a válogatott szünet után rangadó vár: szeptember 15-én a második Wolfsburghoz látogat a fővárosi együttes a Bundesliga harmadik fordulójában.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'