JelenHaz
Kedd, 2019. június 25., 10.32

Djokovics legyőzője lett Doha bajnoka

Roberto Bautista Agut a világelső után a visszatérő Tomas Berdychet is legyőzte és tornagyőzelemig jutott Katarban. Négy év után ismét spanyol bajnokot avattak a Qatar ExxonMobil Open férfi, kemény pályás tenisztornán. Rafael Nadal (2014) és David Ferrer (2015) után Roberto Bautista Agut (7.) lett az ATP 250-es kategóriájú verseny történelmének harmadik hispán bajnoka, miután a szombati döntőben háromszettes mérkőzésen diadalmaskodott a cseh Tomas Berdych felett.

A harminc éves teniszező az egész héten jól teljesített: úgy jutott el az elődöntőig, hogy az út során egy ellenfele sem vett el tőle játszmát, még Stan Wawrinka sem. Az első nagy dobás azonban a 4 között jött, ahol az 1. kiemelt és világelső, Novak Djokovic várt rá. A korábbi kétszeres bajnok ugyan megtörte Bautista Agut szett-szériáját, de a lendületét nem, így a szerb az elmúlt 31 mérkőzése alatt most szenvedte el harmadik vereségét.

A spanyol ezzel 9. tornagyőzelmét szerezte meg karrierje során és a 8. sikere született meg kemény pályán – nemzetisége ellenére salakon még sosem nyert versenyt. 250 ranglista ponttal és közel negyedmillió amerikai dollárral lett gazdagabb, míg Berdych markát 118 320 dollár üti e heti teljesítménye után. Ám a győztes sokkal jobban örülhet annak, hogy jövő héten valamivel előrébb, az 57. helyén lesz majd a világranglistának. (teniszvilag.com)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'