https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Csütörtök, 2019. szeptember 19., 05.06

DKMT tornász-bajnokság

Az egészen fiatal tornászlánykák is látványosat produkáltak
Az egészen fiatal tornászlánykák is látványosat produkáltak

Idén immár hatodik alkalommal szervezete meg Déván a DKMT tornász-bajnokságot Gina Gogean, többszörös olimpiai- és világbajnok. Az euró-régióhoz tartozó országokon kívül meghívottként részt vettek a bajnokságon török, osztrák és lengyel tornászok is, összesen 60 versenyző.

A 8-10 évesek kategóriájában idén a temesvári Ioana Badea nyerte az első helyezést, őt követte az újvidéki Tamara Mirdenovici, illetve a dévai Giorgiana Stănculescu.

A következő (11-13 éves) korosztálynál a dévaiak sorozatban vitték a díjakat: az első helyet Maria Balea, másodikat Denisa Hoancă, harmadikat pedig Rodica Masnita nyerte, mindannyian a dévai Cetate sportklub növendékei.

Az ifjaknál szintén a dévai Diana Rusu, illetve Tatiana Geamparoiu kerültek a pódium felső fokaira, a harmadik helyezést pedig a török IPEK YUKSEL nyerte el.

A csapatversenyen a dévai Cetate klub csapata tündökölt, őket követték a török lányok az isztambuli tornászklubtól, a harmadikként pedig a  lengyel lányok végeztek az Iskra Zabrze klubtól.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'