JelenHaz
Péntek, 2019. augusztus 23., 07.32

Dokumentumfilm készült Michael Schumacherről

December elején debütál a német és svájci mozikban a Michael Schumacher világbajnok Formula 1–es autóversenyzőről szóló dokumentumfilm. A Schumacher című dokumentumfilm beharangozó reklámszpotját a kedden kezdődő cannes-i filmfesztiválon is levetítik az alkotók. Az utómunkáinál tartó produkciót két német filmes, Michael Wech és Hanns-Bruno Kammertöns készíti.

Sabine Kehm, Schumacher menedzsere hangsúlyozta, hogy a versenyző rendkívüli pályafutását bemutató dokumentumfilm, amely 25 évvel első Formula 1–es bajnoki címének elnyerése után kerül a mozikba, méltó megemlékezés. A produkcióban Schumacher felesége, Corinna és gyermekeik, Gina és Mick is megszólal, interjú készült apjával és versenyző riválisaival, de az egykori sportoló egészségi állapotával nem foglalkozik a film. Schumacher 2013-ban szenvedett súlyos síbalesetet, amelyből azóta sem állt talpra.

Az 50 éves német autóversenyző 1994-ben lett először a Formula–1 világbajnoka, majd további hat alkalommal nyerte el a címet, mielőtt 2012-ben visszavonult. Számos F–1 rekordot továbbra is ő tart a versenypályán, egyebek mellett ő nyert a legtöbbször, 91 alkalommal. (hvg.hu)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'