Fresh Corner
Szerda, 2019. április 24., 19.38

Doppingolt lóval nyert a Nemzeti Vágtán az ifjú sepsiszentgyörgyi lovas

(MTI-fotó: Kovács Tamás)
(MTI-fotó: Kovács Tamás)

Egész Sepsiszentgyörgyöt eltiltották a versenyzéstől a 13 éves Kolumbán Örs-István miatt. Eddig úgy volt, hogy a fiatal Kolumbán Örs-István nyerte a fővárosban rendezett Nemzeti Vágta Kishuszár Vágtáját, azonban kiderült, hogy a 13 éves versenyző lovát doppingolták. A szervezők visszavonták a helyezést.

A Fatima nevű ló erős mezőnyben, óriási hajrával nyert szeptemberben. Lovasa már tavaly is indult a Kishuszáron, de akkor még nem ilyen jó eredménnyel. Ügyes szereplésének nyomán aztán már az idei Székely Vágtán is indult hasonló futam, ahol a fiatal fiú nyert. Ezután következett a budapesti megmérettetés, amely után Fatima doppingtesztje pozitív lett.

„Szervezőbizottság eltiltotta a lovast, a csapatvezetőt, a tulajdonost és a lovat a 2019. és 2020. évi Nemzeti Vágtán és annak kvalifikációs sorozatában való versenyzéstől és bármilyen közreműködéstől” – közölték a szervezők, akik egész Sepsiszentgyörgyöt eltiltották a 2019-es Nemzeti Vágta Kishuszár Vágta futamában és annak kvalifikációs sorozatában való versenyzéstől Kolumbán doppingolt lovának köszönhetően.

A doppingvétség természetesen a döntő eredményét is felülírta: a Nemzeti Vágta Kishuszár Vágta győztese a zirci Rigó Loretta és Virág nevű lova. (startlap.hu)

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'