JelenHaz
Kedd, 2019. augusztus 20., 15.18

Egészségesen hazatért Tibi Ușeriu

A besztercei születésű ultramaratonistát a múlt héten a kanadai Yukon Arctic Ultra versenyről kórházba szállították, miután az orvosok fagyást fedeztek fel mind a tíz lábujjánál.

Az ottani Whitehorse kórházban az orvosok azonban megmentették Tibit: több napig ápolták az intenzív osztályon, főképpen kiszáradás miatt, és végül nem kellett egyik lábujját sem levágni. „Köszönöm nagyon szépen mindenkinek, aki rám gondolt és bátorított az elmúlt napokban. Sokat számított a gyógyulásomban, könnyebben átvészeltem ezeket a nehéz pillanatokat. Többnyire helyrepattantam, mind a tíz lábujjam a helyén maradt, hála a kanadai orvosoknak és remélem, hogy még sokáig ott is maradnak. Jelenleg itthon vagyok és már a következő versenyen jár az eszem. Türelmetlenül várom, hogy újra visszatérhessek a régi kerékvágásba” – nyilatkozta a sportoló.

Továbbá megköszönte a Botca házaspárnak a segítséget – a férj és a feleség Yukonban lakik több éve, és amint meghallották a hírt Tibiről, egyből a kórházba mentek, sokat voltak mellette, és segítettek neki eljutni a repülőtérre, hogy hazatérhessen.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'