Szombat, 2018. július 21., 12.17

Egy aranyat, három ezüstöt szereztek a csikys diákok

(sportolimpia.ro)
(sportolimpia.ro)

Szeptember 19–22. között rendezték meg a harmadik Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpiát Kolozsváron, melyen a Csiky Gergely Főgimnázium diákjai is részt vettek. Úszásban Kovács Kriszta Nóra egy arany- és egy ezüstérmet, Benedek Walter egy ezüstérmet, a Csiky Gergely Főgimnázium fiú röplabda csapata pedig szintén ezüstérmet szerzett.

Bár a tavaly szerzett első helyét nem tudta megőrizni a kolozsvári sportolimpián iskolánk fiú röplabda csapata, azért idén is szép eredményekkel tért vissza a Főgimnáziumot képviselő 12 diák (köztük két tavalyi végzősünk, akik a versenyszabályzat értelmében részt vehettek a versenyen): Benedek Walter (XI. A), Kecskés Márk (XII. C), Kovács Kriszta Nóra (XII. A), Rákóczi Rebeka (IX. A), az úszócsapat, illetve Bacoş Alex (X. A), Benedek Walter (XI. A), Csiszár Balázs (XII. A), Józsa Tamás, Katona Tihamér (tavalyi végzősök), Kecskés Márk (XII. C), Lovas Lóránd (X. A), Mezei Norbert (XII. C), Németh Balázs (XI. A), Simon András (XII. C) az iskolai férfi röplabdacsapat tagjai.

A csikys röplabdások a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium és a szilágycsehi Gheorghe Pop de Băseşti Technikai Líceum ellen nyerni tudtak, a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum ellen viszont nem, így a második helyen végeztek.

Benedek Walter (XI. A) a fiú 50 méteres gyorsúszás előfutamában első lett, a döntőben viszont egy másodperces hátránnyal a második helyen végzett. Kovács Kriszta Nóra (XII. A) a sportolimpián az egyedüli úszó volt, aki mindhárom versenyszám (gyors, hát, mell) döntőjében részt vett, mégpedig igen eredményesen: 50 méter gyorson több mint négy és fél másodperces előnnyel ért célba és lett aranyérmes (ideje: 31,23 mp); 50 méter háton hajszálnyi különbséggel (kevesebb, mint fél másodperccel lemaradva) ezüstérmes lett (40,58 mp); az 50 méter mell döntőjében pedig, talán kissé elfáradva már 47,30 másodperccel a negyedik helyen végzett.

A 4×50 méter vegyes gyorsváltó második előfutamában a Csiky csapata 2:20,80 perces idővel harmadik lett, s így nem jutott be a döntőbe.

Gratulálunk a sportolimpián részt vett valamennyi csikys diáknak és felkészítőiknek is!

 

(Forrás: csikygergelyarad.ro/Ilona János, számítástechnika tanár)Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'