Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Szombat, 2019. november 16., 03.34
Labdarúgó Afrika-kupa

Egymás hátát vakargatták

Henri Camara jól helyettesítette a szenegáli kapitányt, El Hadji Dioufot
Henri Camara jól helyettesítette a szenegáli kapitányt, El Hadji Dioufot

A labdarúgó Afrika-kupa D-csoportjában tegnap este az utolsó fordulót rendezték. Tunézia és Angola válogatottai számára egy döntetlen kellett, hogy a legjobb nyolc közé jussanak, s mily érdekes a találkozó 0:0-s döntetlennel zárult. A kölcsönös hátvakargatásnak Tunézia örülhetett jobban, hiszen így a C-csoport 2. helyezettjével, Kamerunnal játszik a negyeddöntőben, míg Angola a címvédő Egyiptommal mérkőzik meg.

Tunézia: Kaszraui – Ben Fredzs, Haggui, Dzsaidi (Felhi – 75.), Zuagi – Mnari, Nafti, Zajem (Ben Difallah – 67.), Mikari – Sermiti, Dzsoma (Sihaui – 79.). Szövetségi kapitány: Rogerre Lemerre.

Angola: Lama – Airosa (Loco, 69.), Ruí Márques, Kali, Asha – Zé Kalanga (Mendonca – 83.), André, Maurito (Mateus – 59.), Gilberto – Flávio, Manucho. Szövetségi kapitány: Luis de Oliveira Goncalves.

A csoport másik mérkőzésén, a Szenegál–Dél-Afrika találkozón is döntetlen (1:1) eredmény született. A szenegáliaknál a Henri Kasperczak helyét átvevő Lamine N'Diaye egyből a vaskéz politikájához nyúlt, s kitette a keretből El Hadji Dioufot és Tony Silvát, mivel szerda este „kicsit” kirúgtak a hámból. A másik oldalon Carlos Alberto Pareira a kispadon hagyta a csapat Evertonos sztárját, Pienaart, ami egyáltalán nem befolyásolta csapata teljesítményét. A találkozó góljait Henri Camara (37.), illetve Van Heerden (14.) szerezték.

A csoport végeredménye: 1. Tunézia 5 (5:3), 2. Angola 5 (4:2), 3. Szenegál 2 (4:6), 4. Dél-Afrika 2 (3:5) ponttal.

A negyeddöntő párosítása, vasárnap: Ghána–Nigéria (19 órától), Elefántcsontpart–Guinea (22.30). Hétfő: Egyiptom–Angola (19), Tunézia–Kamerun (22.30).

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'