https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Hétfõ, 2019. szeptember 23., 11.59
Standard tánc bajnokság Temesváron

Éjjelbe nyúló díjátadás

Éjjelbe nyúló díjátadás
Éjjelbe nyúló díjátadás

Az elmúlt hétvégén Temesvárra koncentrált az ország táncos lábú népe, ugyanis Temesváron, a Constantin Jude Sportcsarnokban rendezték meg Románia Standard Tánc Bajnokságát, valamint a II. Baroque Kupát.  

Mindkét rendezvény óriási sikert aratott másfél ezer résztvevő és közel tízezer néző fordult meg a szervezők által felismerhetetlenné alakított sportcsarnokban, úgy hogy egy jegy ára 10 lej volt! Az esemény összdíjazása meghaladta a hatezer eurót, a költségvetés, pedig a 400 ezer lejt, a főszervező Temesvári Magnum VRD klub mellett besegített a Román Sporttánc Szövetség, a Temes Megyei Sportigazgatóság, valamint a Temesvári Helyi Önkormányzat.  

A két versenynap után a nemzetközi zsűri vasárnapról hétfőre virradó éjjel a következőknek adta az első helyeket:

Standard táncoknál:
6-11 éveseknél: Casian Tudosie/Paula Otiman (Temesvári Magnum VRD); 12-13: Bencze István/Szász Katinka (Gyergyószentmiklósi Step Dance);
14-15: Rareş Soponar/Alice Rusneac (Szászrégeni Dansul Viorilor);
16-18: Marius Toperczer/Andreea Mureşan (Szászrégeni Dansul Viorilor); 19-35: Rareş Cojoc/Katarzyna Kapral (Szászrégeni Dansul Viorilor).

Latino táncok:
6-11: Dragoş Ana/Illés Diandra (Bákói Authentic Dance Sport);
12-13: Răzvan Dumitrescu/Lavinia Kapros (Konstancai Magic Star);
14-15: Paul Moldovan/Cristina Tătar (Marosvásárhelyi Dance Art);
16-18: Călin Bochiş/Diana Groza (Nagyváradi Quasar);    
19-35: Paul Voicu/Saray Gomez (Bukaresti Sportul Studenţesc).

Temesváron csupán egy aranyérem maradt, amelyet a Casian Tudosie/Paula Otiman páros nyert meg a standard táncok versenyében, a 6-11 évesek kategóriájában. Ugyancsak ők ezüstérmesek lettek az említett kategória latino versenyében, ahol a bronzt a Cătălin Căucă/Nicole Racoviţan duó nyert meg.

A Magnum VRD sporttánc klub továbbá a következő eredményeket érte el:

Standard táncoknál, 6-11 éveseknél IV. helyezett lett Cătălin Căucă/Nicole Racoviţan, 14-15 éveseknél VI. a Marius Gherasim/Ana Ciura páros.

A Latino táncoknál, a 16-18 éveseknél, V. lett Bogdan Boie/Graţiela Terlai, a 14-15 éveseknél, IV. a Marius Gherasim/ Ana Ciura duó.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'