Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Csütörtök, 2019. november 14., 01.31

Elhunyt a világbajnok argentin focista

Hatvankét éves korában elhunyt José Luis Brown, az 1986-ban világbajnoki címet szerző argentin labdarúgó-válogatott középhátvédje, az NSZK ellen 3:2-re megnyert mexikóvárosi finálé első góljának szerzője.

A helyi sajtóban megjelent halálhírt az Argentin Labdarúgó-szövetség is megerősítette. Néhány hónappal ezelőtt napvilágot látott, hogy José Luis Brown Alzheimer-kórban szenved, lánya beszámolója szerint állapota az utóbbi hetekben sokat romlott. Halála közvetlen okát nem közölték.

A pályafutása java részét az Estudiantesben töltő Brown – részben egy két évvel korábbi, súlyos térdsérülés következtében – klub nélkül maradt 1986 nyarára, Carlos Bilardo szövetségi kapitány mégis magával vitte a mexikói világbajnokságra, ahol az első számú középhátvéd, Daniel Passarella betegsége miatt főszerep hárult rá: az argentinok mind a hét vb-meccsét végigjátszotta.

Brown 36 válogatott mérkőzésének egyetlen gólját az NSZK elleni döntő 23. percében fejelte, és bár egy ütközés következtében vállsérülést szenvedett, végigjátszotta a 3:2-es argentin sikerrel végződő csatát.

Visszavonulása után edzősködött, de 2013 óta nem volt csapata. (nso)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'