Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Csütörtök, 2019. november 14., 14.02
Temesvári Politehnica Izometal “U” VKK–Resicabányai UCM 23:28 (13:13)

Elmaradt a bravúr

Vladimir Corlija és társai rengetegszer hibáztak a Ionescu kapuja előtt
Vladimir Corlija és társai rengetegszer hibáztak a Ionescu kapuja előtt
Constantin Jude Sportcsarnok, 1500 néző. Vezette: Pleşa/Pripas (Vâlcea megye)

Temesvár: Damjanovic – Sadoveac 4, Grasu 4, Corija 1, Fenici 7, Florea, Cristeascu 2. Cserék: Bota 2, Şimicu 2, Mirkovic 1, Varga. Vezetőedző: Eugen Bota.
Resicabánya:Ionescu – Tucanu 2, Butulja 9, Cuciula 3, Pârvan 2, Rohozneanu 6, Ciubotariu 3. Cserék: Natalyuk – Vaidasigan 1, Grozăvescu 1, Pancu 1. Vezetőedző: Aihan Omer.

Elmaradt a várva-várt Resica-verés, ugyanis a férfi kézilabda Nemzeti Liga első tavaszi fordulójában a temesvári együttes 28:23-as verességet szenvedett a bánsági szomszédoktól. Az első félidő végén még úgy tűnt, hogy Eugen Bota, a hazaiak mestere tényleg felbuzdította tanítványai egy bravúros győzelemre, ám a pihenő után a Resicabánya szárnyakat kapott. Előbb 2-3 góllal húztak el, majd az utolsó öt percben 21:26 és 22:28 is vezettek. A második félidőben a Poli sehol se volt, Tica és Ţone hiányában a jobb átlövő posztján majd mindenki megfordult, de sikertelenül... Kapkodóan, idegesen, rengeteg hibával szerepelt a hazaiak, a Krassó-Szörényiek tapasztalt együttese ezt könyörtelenül ki is használta. Cristian Fenici a lila-fehérek csapatkapitánya – akit Aihan Omer szövetségi kapitány az világbajnoki előselejtező mérkőzéseken alig használt Románia csapatában – óriási odaadással szerepelt, cserében a válogatottnál mellőzött Marius Sadoveac felismerhetetlen volt, rengeteg ziccert hagyott ki, ami jócskán meglátszott az eredményjelző táblán is.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'