JelenHaz
Hétfõ, 2019. július 22., 12.38
A meglepetésnél csak a balhé volt nagyobb a US Open női döntőjében

Először győzött egy japán teniszezőnő

A 20 éves Oszaka Naomi nyerte a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokság női egyes versenyét, mivel a döntőben két szettben legyőzte a 23-szoros Grand Slam-bajnok Serena Williamset.
A hatszoros US Open-bajnok Williams szülési szabadsága utáni második, New Yorkban pedig kilencedik GS-fináléjára készülhetett. Legutóbb 2014-ben döntőzött a hazai Grand Slamen.
A világranglistán 19. japán játékos – aki hazájából első nőként jutott Grand Slam-fináléba – egyéves volt, amikor az amerikai az első US Openét nyerte 1999-ben. Mindketten egy-egy szettet vesztettek eddig az idei viadalon.
A két teniszező eddig egyszer találkozott egymással: idén márciusban, Miamiban, ahol a későbbi bajnok Oszaka két szettben győzött.
A várható eső miatt csukott tető alatt kezdődött meccsen a 17-edikként rangsorolt amerikai – aki 26. a WTA-rangsorban – már a harmadik játékban elvesztette az adogatását. Az Oszakában született, de hároméves korában családjával New Yorkba költöző Oszaka egy ásszal stabilizálta előnyét (3:1), majd ismét brékelt, és 27 perc elteltével már 5:1-re vezetett. Ezután már csak egy gémet engedélyezett a rengeteget rontó amerikainak, és 34 perc alatt hozta az első szettet.
A térfélcserénél a játékvezető megsértéséért Williams újabb intést kapott. A pályán megjelent a tornaigazgató is, heves vita alakult ki, és a meccs 4:3 helyett egy büntetőgémmel 5:3-ról folytatódott.
Oszaka keze nem remegett meg, és kiszerválta a meccset, amely 1 óra 20 percig tartott.
A japán teniszező pályafutása második tornáját nyerte meg, míg Serena Williamsnek tovább kell várnia 24. GS-serlegére, amivel utolérheti az örökranglista élén az ausztrál Margaret Courtot.
A női egyes döntőben Oszaka Naomi (japán) – Serena Williams (amerikai, 17.) 6:2, 6:4.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'