JelenHaz
Vasárnap, 2019. december 08., 15.24
FC UTA–Dunărea Călărași összegző

Ennél jobban nem is kezdhettek volna a „piros-fehérek”

Szombat délelőtt véget ért a szurkolók várakozása: első meccs, első győzelem! A jelenlegi állás szerint az aradi csapat az első helyen van (ez persze még változhat), a 3:0-as győzelem nagy előnyt nyújt – a Resicabányai CSM győzött 2:0-ra a Kolozsvári „U”, a Turris Turnu Măgurele a Pandurii Târgu Jiu ellen szintény ugyanannyival, a Concordia Chiajna 1:0-ra nyert a Daco-Getica ellen. Eddig még volt egy háromgólos mérkőzés, a FC Viitorul 2:1-re vertek meg a Sportul Snagovot.

Az enyhén borongós és lehűlt időbe, megközelítőleg 2500 néző előtt Bálint László a Iacob, Tomozei, Melinte, Ilie, Stancu, Hrezdac, Lorenzi, Buhăcianu, Miculescu, Bustea és Rus felállásban kezdett, a kispadon Bolboașă, Șeroni, Isac, Oroian, Ursu, Pușcaș és Ivan vártak a sorukra.

Nem vakaróztak sokat a labdarúgók, egyből nekiláttak a munkának az első gólig feszült volt a hangulat a pályán és nagy volt a versengés a gólokért, több helyzet adódott mind a házigazdáknak, mind a vendégeknek. Aztán jött a fejesgól – Rus a pálya jobb oldaláról Tomozeinek passzolta a labdát, ő kapura lőtte és Bustea jókor volt jó helyen, be is fejelte a labdát a Călărași kapusa mellett. Az első 45 percet 1:0-ás előnnyel zárták a focisták.

A másodikban sem húzták nagyon az időt: a 48. percben jobb oldalról szögletet rúgtak az aradiak, a labda megint Tomozei elé került, a hosszúsarokra lőtte, Rus pedig befejelte volna – a labda a kapufát kapta el, kicsivel a kapu elé került és akárcsak Bustea, Buhăcianu résen volt és nyugodtan a hálóba küldte a labdát.

Lorenzi csúnyán összefejelt egy vetélytársával a 65. percben, le is kellett cserélni. A 2:0-ás eredmény után sem hagytak alább az aradiak, a vendégek még jobban elkezdtek támadni – ám az UTA ügyesebb és gyorsabb volt. Ursu hamar elindult az ellenfél kapuja felé, átpasszolta Buhăcianunak a labdát, aki 16 méterről a bal rövid sarkon át a hálóba küldte. Ekkor már tudni lehetett, hogy a győzelem biztosan az aradiaké lesz.

Ennél jobban nem is tudták volna kezdeni az idényt. Az új edző és a nyáron beszerzett játékosok egy összeállt, stabil csapatképet mutattak nézőknek. A következő ellenfelük a Petrolul Ploiești lesz 12-én délutánS 6 órától – még ha nem is 3:0-ra győznek idegenben, de győzzenek!

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'