Csütörtök, 2018. július 19., 18.24

Eszéki siker a székelyföldi tornán

A korosztályos válogatottak edzőinek is bizonyítottak annak a hatcsapatos csíkszeredai labdarúgótornának a résztvevői, amelyen az eszékiek szerezték meg a győzelmet.

Első alkalommal rendezte meg a határon inneni és túli magyarságot összefogó Székelyföld–OTP Bank-kupát az FK Csíkszereda. Az U17-es korosztályos torna döntőjében az eszéki csapat, az NK Osijek 4–0-ra győzte le a Puskás Akadémia egy évvel fiatalabb játékosokból álló csapatát, a bronzmeccset a házigazda együttes nyerte meg a Ferencváros ellen (2–1), míg az ötödik hely a munkácsiaké lett a dunaszerdahelyiek ellenében (3–2).

„A torna életre hívásával elsősorban az volt a célunk, hogy a határon túli, székelyföldi, kárpátaljai, felvidéki magyar fiatalokat is megmutathassuk a magyar korosztályos válogatottak edzőinek – mondta Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke. – A magyar U21-es válogatott szövetségi edzője, Michael Boris is eljött a tornára, és elmondása szerint jó benyomást tett rá, amit látott. Két korosztályunkból – mert az egy évvel fiatalabb csapatunkat is megnézte Brassóban – hat-nyolc játékosunkat is szívesen kipróbálná a korosztályos válogatottakban.” (nemzetisport.hu)

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'