Péntek, 2018. október 19., 20.24

Federer már felkészült a következő teniszidényre

A tizenkilencszeres Grand Slam-győztes teniszező szombaton a Hopman-kupán kezdi a szezont, utána pedig szeretne címvédőhöz méltón szerepelni az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Címvédőhöz méltó magabiztossággal érkezett meg Ausztráliába Roger Federer. A tizenkilencszeres Grand Slam-győztes teniszező óvatosan latolgatta az esélyeket az ausztrál nyílt teniszbajnokság előtt.

„Sokkal magasabb elvárásokat támasztanak most velem szemben, de én mindig emlékeztetem magam, hogy ez nem feltétlenül jó. Ha úgy játszom, ahogy 2017-ben, akkor nem lesz gond, de nem szabad elszállnom magamtól. Meglátjuk, mi lesz, a felkészülésem azért jól sikerült, a perth-i tornán ki fog derülni, mire volt az elég” – mondta Federer. A svájci teniszező az Australian Open előtt még elindul a Hopman-kupán, ahonnan hiányozni fog legnagyobb ellenfele, a spanyol Rafael Nadal.

„Idén minden jól működött, főképp az Austral Openen. Ez jó ómen nekem, de azért remélem, hogy a felvezető Hopman-kupán is kijön a lépés, abból is mindenképpen lehet következtetéseket levonni. Nagyon várom a melbourne-i meccseimet, mindig szeretek itt játszani, ebben az országban” – tette hozzá a teniszező.

Roger Federer úgy nyerte meg az ausztrál és a wimbledoni nyílt teniszbajnokságot, hogy 2016 jelentős részében sérüléssel bajlódott – 2018-at viszont már világranglista-másodikként kezdi. (hirtv.hu)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'