JelenHaz
Péntek, 2019. augusztus 23., 07.28

Fogorvosa fedezte fel a rákot egy amerikai teniszezőnél

Rákos megbetegedést diagnosztizáltak a 26 esztendős amerikai Nicole Gibbs teniszezőnél, aki emiatt visszalépett az idei Roland Garrostól. A WTA-ranglistán 117. Gibbs hétfőn jelentette be, hogy nem tud elindulni a május 26-tól június 9-ig tartó Roland Garroson, ugyanis egy fogorvosi vizsgálat közben a szájsebésze egy kinövésre lett figyelmes, amelyben a szövettani ellenőrzés ritka rákos sejteket mutatott ki. Gibbset pénteken megoperálják, a teniszező hozzátette, reméli, hogy a júniusi, wimbledoni Grand Slamre visszatérhet.

„Sajnos kihagyom a salakszezon további részét, így a Roland Garrost is. Szerencsére a betegség eme fajtájánál jó előrejelzést lehet adni, az orvosom pedig biztos benne, hogy a műtéttel megszűnik a probléma, s az önmagában elegendő lesz. Ráadásul engedélyt kaptam rá, hogy még játsszak néhány tornán, ami az elmúlt napokban legalább elterelte a figyelmemet” – jelentette ki a sportoló.

Gibbs arról is beszélt, hogy azzal számol, négy-hat hetet kell kihagynia, de mindent megtesz a mihamarabbi visszatérés érdekében. (nso)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'