Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Szerda, 2019. október 16., 04.54

Ghánai tehetségeket igazolt le a Budapesti MTK

Az MTK Budapest megállapodott két ghánai U20-as válogatott játékossal: Stephen Amankona és Nasiru Banahene is a kék-fehéreknél folytatja – adta hírül a hivatalos klubhonlap.

A még csak 18 éves Amankona a helyi Premier League-ben szereplő Berekum Chelseatől érkezik, ahol fiatalon 14 élvonalbeli meccsen 5 gólt szerzett. Több ghánai és nemzetközi honlapon is úgy mutatják be, mint aki a bajnokságban olyan teljesítményt nyújtott, amivel európai klubok figyelmét is felkeltette. Teljesítményének köszönhetően a 20 legnagyobb ghánai tehetség közé sorolták. Kiemelik azt is, hogy a támadó óriási szerepet játszott abban, hogy Ghána U20-as válogatottja kijutott az Afrikai Nemzetek Kupája korosztályos tornájára, ahol viszont a napokban kisebb sérülése miatt nem léphetett pályára.

Vele tart Budapestre Nasiru Banahene is, aki szintén 18 éves. Ő elsősorban jobb oldali szélső védő, de a baloldalon is bevethető. Fiatal kora ellenére szintén több mérkőzésen játszott már a ghánai Premier League-ben, a Liberty Professionals Accra színeiben. (rangado.24.hu)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'