JelenHaz
Vasárnap, 2019. június 16., 21.37
Lugosi Vulturii–Borosjenői SC 0:1 (0:1)

Győzelemmel kezdték a tavaszi szezont

Győzelemmel kezdték a tavaszi szezont
Győzelemmel kezdték a tavaszi szezont

Tegnap, az Arad megyei csapatok szempontjából a Lugosi Vulturii–Borosjenői SC összecsapással elrajtolt a III. ligás labdarúgó-bajnokság tavaszi szezonja. A 14. fordulóban Cristian Sculici tanítványai Lugoson, mintegy 100 néző előtt, egy igen jó talajú pályán szerepeltek. A mérkőzést ők is kezdték jobban, amikor is Stănaia bal oldali beadását Georgiu vette mellre, majd 8 méterről kevéssel lőtt a rövid sarok mellé.

A jól védekező vendégek védelmi falát nehezen tudták átjátszani a hazaiak, így jobb híján távoli lövésekkel próbálkoztak; előbb Porcesu lőtt 28 méterről kicsivel kapu mellé, majd 16 méterről Semenea próbálkozott ugyanolyan sikerrel.

A Szabó Roland borosjenői elnökkel való korábbi beszélgetésünkből megtudhattuk, hogy a téli időszakban a csapathoz visszatért Maşniţă lesz az egyedüli csatárigazolás. Véleménye szerint nem lett volna értelme kiöregedett játékosokkal feltölteni a csapatot, ezzel is elvéve a bizonyítási lehetőséget a fiataloktól. Megérzése jónak bizonyult, mert a tékozló fiú a 37. percben 6 méterről belsőzte a kapuba Zdrenţan beadását (0:1).

Térfélcserét követően a jenői szakvezetés áldhatta szerencséjét, hogy kapus poszton is erősített, hiszen a rutinos Bujor az 51. percben nagyot védett, amikor szögletre tolta Miculescu kapuba tartó ollózását.

A hazaiak továbbra is nyomtak, de meddő mezőfölényükkel nem tudtak mit kezdeni, hat perccel a vége előtt egy kapufájuk is volt, de az eredmény már nem változott a végéig.

A találkozót az Aurel Vărzan (Oțelul Roșu), Radu Pascu, Ioan Corb (mindkettő nagyváradi) hármas vezette. RLSZ-megfigyelők: Dănuț Sopa (Nagyszeben), Maria Moraru (Vajdahunyad).

Lugos: Iordache – Mînecan, Miculescu, Loga, Buliga – Ardelean, Precupeanu, Vlădia, Semenea – Stoichescu, Porcescu. Játszott még: Dobra, Pleșcan, Ivașcu.

Borosjenő:  Bujor – Zdrențan, Wild, Tudoroiu, Hulbăr – Kocsis, Bilia, Georgiu (Șulumbechean – 81.), Stănaia (Crişan – 76.) – Filimon (Ciobanu – 82.), Mașniță (Voștinar – 80.).


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'