JelenHaz
Csütörtök, 2019. december 05., 23.42
III. ligás körkép

Három Arad megyei csapattal folytatódik a pontvadászat

Bár még hivatalos döntés nem született, várhatóan a Román Labdarúgó-szövetség (RLSZ) kizárja a III. Liga 5. csoportjából a Nagylaki Victoriát, amiért hazai környezetben nem lépett pályára a Mătăsari-i Minerul ellen a múlt pénteki 22. fordulóban.

Ez úgy történhetett meg, hogy a nagylaki csapat másodedzője, Mihai Crâşnic fizetéselmaradásának, valamint a saját pénzéből a csapat versenyeztetését szolgáló összegek ki nem fizetése miatti tiltakozásul nem jelent meg a Mătăsari elleni meccsen, a játékosok igazolványai pedig nála voltak. A játékvezető így kivárta az ilyenkor szokásos negyedórás türelmi időt, majd lefújta a mérkőzést. A nagylaki együttesnek ez volt a második igazolatlan távolmaradása, ezért várhatóan a szakszövetség kizárja a bajnokságból. Az első eset még a Motrui Minerul elleni idegenbeli összecsapáskor adódott, amikor az RLSZ nem programállta a Victoriát, amiért nem fizette ki a Temeskovácsi Fortuna elleni játékvezetői díjakat. A hivatalos döntésre csütörtökig azért még várni kell, ugyanis a nagylakiak szeretnék újrajátszani ezt a mérkőzést, de ha kérelmüket nem fogadják el, marad a csúfos búcsú a III. Ligától.

A 22. forduló nem kedvezett az Arad megyei csapatoknak, hiszen – mint arról hétvégi számunkban beszámoltunk – csupán az Aradi Gloria CTP-nek sikerült nyernie (3:2-re verte Szászsebest).

A másodosztályba törekvő Aradi UAC a Paşcalău – Silaghi, Bogoşel, Lung, Nistor – Burlacu, Roşca, Onu (Toseschi), Turcaş (Pantea) – Balaci (Ionele), Talpaş (Alin Drăgan) összetételben 1:0-ra kikapott Rovinari-on, s így maradt a tabella 3. helyén. A mérkőzést műfüves pályán játszották, ami, úgy látszik, a hazai együttesnek feküdt jobban. A találkozót Roşca edző szerint az aradi egyetemisták irányították, csak hát a kidolgozott helyzeteiket rendre kihagyták.

A tavaszi szezont jól kezdő Borosjenői SK a Motrui Minerul otthonába látogatott, amely együttes arról híres, hogy hazai pályán nem szokott veszíteni. Nos, ezúttal sem veszített, sőt 4:0-ra legyőzte Ciubăncant és társait. Adrian Abdrudean edző az Irimia – Popa, Dinu Maghici, Alin Pavel, Savin – Ponta, Ciubancan, Flavius Pavel – Florin Gâlcă, Homorogan, Gornic összeállításban lépett pályára, majd Budur, Răduţ és Drecin kapott még játéklehetőséget. A zakót Abrudean mester négy hiányzója: Sabău, Radu Anca, Polgár és Malancu, valamint a hosszú és fárasztó kiszállás számlájára írta.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'