JelenHaz
Péntek, 2019. augusztus 23., 08.30

Hazájában temetik el Salát

Az argentin labdarúgó holttestét a héten hazaszállítják, és nevelőklubjánál tartják a virrasztást. Pénteken, repülővel viszik Argentínába Emiliano Sala holttestét – jelentette be a futballista szülővárosának, Progresónak a polgármestere. A Cardiff City repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt futballistáját még aznap este felravatalozzák a tartományi fővárosban, Santa Fében, a virrasztást nevelőegyesülete, a San Martin FC tornacsarnokában tartják majd.

A klub, amelynek Sala 15 éves koráig volt a játékosa, jelezte: azt tervezik, hogy stadionjukat a tragikus körülmények között elhunyt csatárról nevezik el.

A Salát Nantes-ból Cardiffba szállító magánrepülő január 21-én tűnt el a légi irányítás radarjairól, miután elhagyta a La Manche csatornában fekvő Guernsey szigetét. A magángépet február elején fedezték fel a tengerfenéken, a focista holttestét 6-án emelték ki a roncsból. A boncolás szerint halálát a fejét és a törzsét ért súlyos sérülések okozták. Rajta kívül csak a pilóta, David Ibbotson volt a fedélzeten, őt egyelőre nem találták meg.

A 28 évesen elhunyt labdarúgót a Cardiff City klubrekordot jelentő összegért, 15 millió fontért igazolta a Nantes-tól. A walesiek egyelőre nem fizettek a játékosért, bár a francia csapat követeli tőlük a vételárának első részletét. A klub kedden jelezte: fizetnek, ha erre kötelezi őket a szerződés. (hvg.hu)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'