Hét végi aradi hírfolyam

2017. augusztus 15. 18:34 (kedd) /

A Mária Mennybevétele alkalmából bevezetett szabadnapok okán hét eleji sportoldalunk elmaradt, így a helyszűke miatt egy hírfolyamban foglalnánk össze a (bajnoki) hétvégén történteket.

● Hazai pályán botlott az UTA – A Grahovac – Adili, Scutaru, Ciucă, Burlă – Asani (Dan Roman – 46.), Cârstocea (Prună – 80.) – Strătilă (Buleică – 60.), Jorza, Stahl – Curtuiuș összetételben szereplő FC UTA II. ligás labdarúgó-csapata 0:0-s döntetlent ért el a R. Geantă – A. Roman (Negotei – 70.), Fl. Iordache, Caramalău, A. Sava – A. Popa, Ghenovici – Şt. Stîngă (Răileanu – 80.), Şt. Niculae, Robu – Bilciurescu (I. Marian – 62.) összetételben szereplő Bukaresti Metaloglobus ellen a bajnokság 2. fordulójában. Az aradiak szétszórtan játszottak, játékukban látszott az összeszokottság hiánya. A mérkőzést követően Adrian Mihalcea edző sokat sejtetően azt nyilatkozta: „Ha egyes játékosok nem értik meg azt, hogy a csapatért kell játszaniuk, csakis ők fognak szenvedni”. ● Gabriela Ruse nyerte az aradi Ilie Năstase Trófeát –

Jött, látott, győzött!, foglalhatnánk össze röviden és velősen a 19 esztendős bukaresti Gabriela Ruse (278.) aradi Ilie Năstase trófeabeli szereplését. Az aradi Activ Club teniszpályáin lebonyolított 15 ezer dollár összdíjazású ITF női tenisztorna döntőjében Ruse, 90 perc alatt, 6:4, 6:1-re verte a szlovén Nina Potocnikot (464.), ezzel pályafutása hatodik, idei szezonbeli második (ITF) tornagyőzelmét aratta. Az aradi tornát megelőzően a németországi Bad Saulgauban megrendezett (25 ezer dollár összdíjazású) tornát nyerte meg. Ruse (aki egyébként karrierje első trófeáját éppen Aradon nyerte 2015-ben, amikor  Jaqueline Cristian oldalán párosban diadalmaskodtak) 12 WTA-ponttal és egy 2352 dolláros csekkel távozott Aradról. A párosok versenyét a Tamara Curovic/Vendula Zovincova (szerb/cseh) duó nyerte. A 2. számú favorit 57 perc alatt  6:1, 6:2 arányban verte az 1-es számú favorit Cristina Ene/Bojana Marinkovic (román/szerb) párost. ● Alexander Zubov nyerte az Arad Open nemzetközi sakkfesztivált. Immár második alkalommal (legutóbb 2015-ben) Alexander Zubov nagymester nyerte meg az Arad Open Sakkfesztivált. Zubov egyedül végzett az élen 7,5 pontot gyűjtve a 9 lehetségesből. Az ukrán nagymester jó kezelte a torna hajráját, amikor is remizett a torna favoritja, Andrei Istrățescu nagymester ellen, majd az utolsó, 9. fordulóban a szerb Damljanovic nagymester győzte le. Győzelméhez az is kellett, hogy a tavalyi győztes, Istrățescu nem tudott győzni Mihnea Costachi nemzetközi nagymester ellen. Zubov mögött Itrăţescu lett a második, míg a bronzérmet Szabó Gergely szerezte meg. Aradi részről a szervező Vados Sakk-klubot nagy büszkeséggel töltheti el, hogy a Top 10-ben két sakkozója is bekerült: David Alexandru Vasile (aki egyszersmind ezzel teljesítette utolsó nemzetközi nagymesteri normáját) az ötödik, míg IM Dan Bogdan a 8. helyen zárt, mindketten 7 pontot gyűjtöttek. Tulajdonképpen ugyanannyi pontot gyűjtöttek, mint a 2. helyezett Istrățescu, csupán a koeficiensük volt rosszabb. Az aradi versenyzők közül IM Balla Tamás (Vados Arad – 6,5 pont), IM Daniel Baratoși (Vados – 6,5), IM Adrian Petrișor (Vados – 5,5) IM Radu Toma (Vados – 5,5), IM Mózes Ervin (Aradi Universitatea – 5,5) szerepelt még dicséretet érdemlően. ● Wingate az Aradi Univ. Goldiş ICIM-hez szerződött. Az elmúlt hét végén megérkezett az idei szezonra szerződtetett első amerikai kosárlabdázó is az Aradi Univ. Goldiş ICIM-hez. Brandi Wingate az elmúlt szezonban a csehországi SBS Ostrava csapatát erősítette. A 188 cm magas center az elmúlt szezonban 15 pontos átlagot produkált, 5,4 lepattanót és 1 asszisztot átlagolt meccsenként.

Hozzászólások