JelenHaz
Hétfõ, 2019. június 17., 12.27

Hóban tartották meg az év első edzését

Kemény mínusz fokokban, kevés napsütéssel és pár centiméteres hóban edzettek hétfőn az aradi FC UTA játékosai. Ami még érdekesebb az az, hogy egy-két fontos változás történt Ionuț Popa csapatában a legutolsó mérkőzés óta.

Roberto Bodea, Cristi Costin, Paul Copaci, Rafael Iuga, Albert Stahl, Cipri Rus, David Popa, David Miculescu, Damian Isac, Cătălin Vulturar, Andrei Merian, Angelo Iuga és Cristinel Matei volt jelen a Motorul-pályán – hozzájuk társult Rareș Deta, az UTA junior középpályása, Ciprian Dombrovschi (hátvéd, Konstancai Farultól), Sebastian Pușcașu (hátvéd, az egykori FC Olt Slatina játékosa), a paraguayi támadó középpályás Jorge Alvarenga és két ír játékos, Godfrey Jean Yoro (kapus), valamint Jack Strickland (hátvéd). Az edzést követően „Mister” elmondta, hogy fognak még csatlakozni más labdarúgók is az UTA-hoz, többségük az I. Ligából.

A hiányzó hármast is (csapatorvos, fizikai előkészítő, masszőr) sikerült többnyire pótolniuk: két olasz előkészítő, Valerio Zuddas és Roberto Landi, illetve egy orvos, Hashem Fallah csatlakozott a klubhoz. A masszőr pozícióját is hamarosan betöltik, jelentette ki az edző.

A tavaly komoly sérülést szenvedő Alex Manea (aki az orvosok kivizsgálása után júniusig nem léphet pályára) megjelent az edzésen, és társaival együtt melegített be, majd passzolgatta a labdát. Hétfőn négyen hiányoztak: Miroslav Orlic, Oaulid El Hasni és Stephane Coulibaly, illetve Samba Benga – az első három személyes okokból, Benga pedig még mindig várja, hogy a vízummal kapcsolatos problémái rendeződjenek el, hogy visszatérhessen az országba.

A csapat edzője bejelentette, hogy Dan Daniel, Lucian Oprea és Andrei Enescu játékosoktól megvált a csapat: az első kettővel felbontották a szerződést, az Enescué pedig lejárt és nem hosszabbították meg.

„Jövő héttől komolyabban nekiállunk edzeni, két hét intenzív felkészítőkkel teli periódus vár a fiúkra. Újra kihangsúlyozom, hogy mi a célom: csapatot összeállítani – ezzel nemcsak a játékosok, hanem a klub vezetősége is teljesen egyetértett velem. A szurkolókra idén is számítok, azokra, akik jóban-rosszban együtt vannak velünk és morálisan támogatnak minket” – jelentette ki az FC UTA edzője.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'