JelenHaz
Vasárnap, 2019. február 24., 03.20

Hosszú Katinka döntött, nem indul Nizzában

Nem indul Hosszú Katinka a Golden Tour-sorozat első állomásán – az úszóversenyt péntektől vasárnapig rendezik meg Nizzában. Döntését ma a szervezők felé is megerősítette.

„Sok dolgot átgondoltam, mérlegeltem az elmúlt napokban az idei versenyzésemmel kapcsolatban, és nem csak a jelenlegi fizikai állapotom, valamint a sérülésveszély miatt” – mondta a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka. „Mivel most később kezdtem a felkészülést, és a napi edzésrendem is másképp alakul, mint az előző években, természetes, hogy valamelyest változtatok a versenynaptáramon is. Ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem fogok indulni versenyeken, folyamatosan készülök most is, hiszen imádok úszni, eszembe sem jutott, hogy abbahagyjam, csak most egy kicsit behúzom a féket, és másképp alakítom a felkészülési időszakot. Amikor elérkezettnek látom az időt, ígérem, ismét ott leszek a rajtkövön.”

A három állomásból álló Golden Tour-széria – amely 2016 óta a 2015. március 9-én tragikus repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt olimpiai bajnok úszó tiszteletére Camille Muffat-emlékverseny is – első felvonására péntektől vasárnapig Muffat szülővárosában, Nizzában kerül sor. Az elmúlt években Hosszú Katinka rendre elindult a Golden Tour-sorozaton, de most az első állomást biztosan kihagyja. (nso)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'