Péntek, 2018. október 19., 20.24
Évértékelő az Aradi ESK-nál

Idén harminchatan szereztek érmet

Idén harminchatan szereztek érmet
Idén harminchatan szereztek érmet

Ovidiu Şerban, az Egyetemi Sportklub vezetője csütörtökön délelőtt sajtótájékoztatót tartott a klub tevékenységéről, tagjairól, teljesítményéről és jövőjéről. A klubnak jelenleg 108 sportolója van, melyből 37 egyetemistahallgató, 12 diák és öt tag még más sportegyesületnél is igazolt sportoló. Idén 36 sportoló szerzett érmet különböző versenyeken, ami a tavalyi év duplája. Mindezt úgy, hogy a 2017-es év költségvetése közel 100 000 lejjel kisebb volt a tavalyinál.

A győzelmi lajstrom mellett a sportklub rögbicsapata is dicséretre méltó ötödik helyen fejezte be a bajnokságot. „Havi 12 000 lejes költségvetéssel elég nehéz jó játékosokat hozni a csapatba. A rögbicsapatot próbáljuk a felszínen tartani, és nagy segítség lenne, ha a helyi szervezetek vagy magánszemélyek támogatnák ezt a sportot. Nem szeretnénk, hogy még egy sportág eltűnjön Aradról” – mondta Ovidiu Şerban. A klub sportolóiról a következőképpen nyilatkozott: „Vannak már olyan sportolók is, akik különböző olimpiai válogatottakban is szerepelnek, mint például Luncan Vlad és Kunszabó Luca cselgáncsozók, akik már készülődnek a tokyói olimpiára.” Ezután áttért az atlétákra, akikről a következőket mondta: „Coman Nicolae az az atléta, aki a legnagyobb meglepetéseket szerezte idén. Én, mint volt sportoló, mindig utánanézek a dolgoknak, lejegyzem és összehasonlítom a lefutott ideit, rájövök, hogy ki hány évesen, milyen teljesítményt tud nyújtani. Így találtam rá például Mădălina Floreára, aki most sajnos Félix fürdőn van gyógykezelésen, de ő az a sportoló, aki a rövidtávú futóversenyeken a legjobb eredményeket érte el. Úgymond „kopás” miatt sérült meg az Achilles-ína, ami egy elég csúnya sérülés egy középtávú futó számára. Egy középtávú futó 26 éves kora után kezd kitűnő eredményeket elérni, még akkor is, ha szül. Mădălina 22 éves éves. Coman azért meglepetés, mert csak 21 éves és már nyert nemzeti és balkáni bajnokságokon. Kihangsúlyozom, hogy az azonos korú lányok és fiúk teljesítménye között van különbség. Mellettük még ki szeretnék emelni egy másik tehetséges atlétát, Simion Cristinát, aki rövid időn belül Florea nyomaiba léphet, ha így folytatja a pályafutását. Măneran Sorin is egy kitűnő sportoló, nemrég lett maraton nemzeti bajnok és ezüstérmes a bécsi félmaratonon, ő jelenleg egy hollandiai versenyre készül.”

A továbbiakban még hozzátette, hogy a sakknak is nagy jövője van Aradon, és szeretne olyan gyerekeket toborozni a Sportklubba, akik előtt szép jövő állhat. „Egy kollégám fiatal lányát igazoltam le a napokban, aki több iskolai és megyei bajnokságot nyert már meg. Nemrég beszéltem a sakkosztály edzőjével, ő azt mondta, hogy rengeteg a fiatal tehetséges játékos Aradon.” A klub egyik legfontosabb osztályáról, a cselgáncsról így nyilatkozott: „Már tavaly megígértem, hogy többet fogok befektetni a dzsudóba, ez meg is történt, és az eredmények szabad szemmel láthatóak. Itt található az ország egyik legfontosabb cselgáncstagozata.” 

Az aerobictagozatból három felnőtt és két ifjú tornász benne van a nemzeti válogatottban, és Ovidiu Șerban reméli, hogy ha valamelyikük nem szenved komolyabb sérülést, akkor részt vesznek a jövő évi világbajnokságon. „Más településekből is kezdtem gyerekeket behozni a csapatba, csupán azért, hogy ne hagyják abba a sportolást. Nulláról kezdtem velük dolgozni, és Țavoc Danielnek nagy esélyei vannak arra, hogy nemzetközi sportolóvá érjen” – mondta a Sportklub elnöke.   


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'