https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Hétfõ, 2019. szeptember 23., 16.09

Idén lép a második évtizedébe az Arad Rali

Balról jobbra: C. Suărășan, Bibarț, M. Leu, Bîlcea, I. Hnatiuc
Balról jobbra: C. Suărășan, Bibarț, M. Leu, Bîlcea, I. Hnatiuc

Szerda délelőtt a városháza Ferdinánd király Termében Călin Bibarț alpolgármester, Sergiu Bîlcea megyei tanács alelnök, Ciprian Suărășan, az Aradi Rali igazgatója, Ioana Hnatiuc a Quark Motors képviselője és nem utolsó sorban Mihai Leu, a rali szervezője egy rövid beszámolót tartott a csütörtökön induló 11. Aradi Raliról, melyben többen is kihangsúlyozták, hogy az idei versennyel megkezdték a második évtized szervezését, és nem szándékoznak hamarosan abbahagyni.

 

Csütörtökön este 21 órától a Városháza előtt ünnepi megnyitóval indul az idei Aradi Rali, amelyet egy AC/DC tribute zenekar koncertje, az ACE of DC követ majd – a szombati díjazás után a Crazy Little Queen banda szórakoztatja a nézőket.

Az idei rali 9 gyorsasági szakaszból áll, pontosabban 135 km hosszúságú az össztáv. A 65 beiratkozott csapat közül a tavalyi győztes, Vali Porcișteanu idén is az első helyért harcol, de továbbra is az olasz nemzetiségű, román születésű fiatal pilóta, Simone Tempestini jelenti számára a legnagyobb „veszélyt”. Simonenak is komoly ellenféllel kell majd megküzdenie a pályán: a többszörös bajnok Botka Dáviddal.

Városunk vezetősége kijelentette, hogy a jövőben nem a központban fogják megszervezni az ünnepi megnyitót és a városi szuperszakaszt a munkálatok miatt, hanem átköltöztetik egy másik helyre.

 

A rali egész ideje alatt a villamosközlekedéshez hasonlóan a gépkocsiforgalmat is korlátozzák majd, délutánonként kerüljék autójukkal a Forradalom sugárutat!

 

A versenyről, pályákról, tavalyi eredményekről és egyéb hasznos információkról a bajnokság hivatalos weboldalán olvashatnak: https://raliularadului.ro/

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'