Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Hétfõ, 2019. november 18., 05.49

Ifjú labdarúgók Budapesten

Ifjú labdarúgók Budapesten
Ifjú labdarúgók Budapesten

A Nagyváradi AC Labdarúgó Egyesület, az elmúlt szombaton és vasárnap, tanulmányi- és jutalomkirándulásra vitte el a klub U13-as csapatában játszó gyermekeket a felcsúti Puskás Akadémiára és Budapestre A Bihar megyei korosztályos labdarúgó bajnokságban szereplő Nagyváradi AC kis játékosai péntek délután még Bihardiószegen játszották utolsó mérkőzésüket (a NAC 3:1-re nyert), de szombat délben már a Puskás Akadémián játszhattak. A kirándulást már hónapok óta szervezte a klub vezetősége, hogy a NAC-ban játszó gyermekek is betekintést nyerjenek egy Akadémia működésébe, hogy jobban megismerjék a magyar labdarúgás dicsőséges múltját és küzdelmes jelenét.

Szombat reggel indultak el a nagy kalandra a gyermekek edzőikkel és a klub vezetőivel együtt. Kora délután érkeztek meg a Puskás Akadémiára, ahol átöltöztek és máris kezdetét vette az egy órás edzés az Akadémia egyik edzőpályáján. A jó hangulatú edzés után mintegy két órás körút következett, ahol szakszerű bemutatók keretében ismerkedhettek meg a gyermekek az Akadémia működésével, a legnagyobb magyar labdarúgó, Puskás Ferenc életpályájával és a világhírű Pancho Arénával. Az Aréna és a szomszédos épületek is (kollégium, étkező, sportcentrum) Makovecz Imre tervei alapján készültek, a négyezer férőhelyes Arénát 2015-ben egy külföldi magazin a világ legszebb luxusstadionjának választotta. A gyermekek a látogatói körút során átélhették és átérezhették milyen érzés az, amikor a labdarúgó megérkezik a stadionhoz, interjúkat ad a sajtószobában, átöltözik a jól felszerelt öltözőben, bemelegít a külön erre a célra kialakított teremben, majd a játékoskijárón kifut a világot jelentő pályára.

A NAC vezetői és edzői ezúton is köszönetet mondanak mindenkinek, aki segítette az utazást, köztük a Bethlen Gábor Alapnak és a gyermekek szüleinek is. A csíkszeredai Székelyföld Labdarúgó Akadémia alközpontjaként működő NAC-ban jelenleg, mintegy ötven gyermek focizik (6 – 14 év közöttiek), ezért szeptembertől a NAC három korosztályos csapatba várja a focizni szerető gyermekeket, akikkel részt vesznek a megyei korosztályos bajnokságokban is. Mint köztudomású, a NAC edzéseire mindenkit várnak, de jó tudni, hogy az edzések nyelve a magyar. Érdeklődni lehet a NAC Labdarúgó Egyesület közösségi oldalán és egyéb elérhetőségein.

 

Beküldte: Nagyváradi AC

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'