Izland a magyarok legyőzésével jutna tovább

Írta:
2016. június 16. 19:06 (csütörtök) /

A mindössze 330 ezer lakosú országát képviselő északi csapat kedden egy pontot szerzett Portugália ellen (1-1), s azzal számol, hogy ha szombaton, Marseille-ben megveri a magyarokat, biztosan nem kell majd hazautaznia a csoportkör végén – írja az MTI. „Egy győzelemnek elégnek kell lennie a továbbjutáshoz, de szeretnénk minél előbb pontot tenni erre a kérdésre, s a következő találkozón kiharcolni a 16 közé kerülést” – nyilatkozta Gylfi Sigurdsson, az izlandiak középpályása.

Hemir Hallgrímsson szövetségi kapitány szerint a portugálokkal szemben kiharcolt döntetlennek azért is van komoly értéke, mert a játékosok idegileg már nem görcsölnek annyira, mint az első mérkőzés előtt.

„Ennek az egy pontnak önbizalom-növelőnek kell lennie, a magyarok elleni győzelem pedig valószínűleg továbbjutást érne."

 

A magyar válogatott Ausztria 2-0-s legyőzésével rajtolt, így most vezeti az F csoportot. Szombaton Portugália Ausztriával találkozik, jövő szerdán pedig a magyarok a portugálokkal, Izland pedig az osztrákokkal játszik majd. (Blikk)

 

Hozzászólások