https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Csütörtök, 2019. szeptember 19., 09.16
Temesvári Politehnica Izometal „U” VKK–Nagybányai Minaur KK 30:25 (13:12)

Jól hangoltak a Benfica elleni összecsapásra

Jól hangoltak a Benfica elleni összecsapásra
Jól hangoltak a Benfica elleni összecsapásra

Tegnap este a kieső helyen lévő Temesvári Politehnica Izometal „U” VKK férfi kézilabda együttese a Nemzeti Liga XIX. előrehozott fordulójában, az ötödik helyen tanyázó Nagybányai Minaur KK együttesét fogadta a Constantin Jude Sportcsarnokban.

A mérkőzésnek volt hihetetlen nagy irama, ezért Eugen Bota a hazaiak vezetőedzője pihentetés céljából több olyan kézilabdázóját is becserélt, aki többnyire kispadról vagy a tribünből nézte végig a Poli meccseit. Milos Tica szerb idegenlégiós jobb átlövő ezen a mérkőzésen tért vissza hosszú sérüléséből: nem kevesebb, mint hét találattal járult hozza csapat sikeréhez. Ugyanakkor meglepően jól mozgott a Fekete István balszélső, a magyarországi sportoló először dobott három gólt egy tétmérkőzésen. A lila-fehérek sikerét követően nagyon fontos két pontot gyűjtöttek be a kiesés elkerülése érdekében, ugyanakkor kedvező hangulatban utaznak Portugáliába, ahol szombat este Romániai idő szerint 23:30-tól a Challenge Kupa első negyeddöntő mérkőzésén a Lisszaboni Benfica ellen lépnek pályára.

Úgy tűnik, hogy Georgică Cornu klubelnök beharangozása ellenére, Momir Rnic, a Nagybecskereki (Zrenjanin) Proleter edzője már nem érkezik a Bega-parti csapathoz, ugyanis a szerb edző komolytalannak bizonyult a tárgyalások során. Radu Voina, a Bukartesti Steaua MFA volt mesterét is megkereste az egyetemista klub, de végezetül, egyelőre Eugen Bota maradt a vezetőedző.  

A XIX. forduló másik előrehozott mérkőzésen a Resicabányai UCM 37:23-ra verte a Ploieşti-i Uztelt.

Temesvár: Damjanovic, Viman – Tica 7, Grasu 5, Sadooveac 4, Fekete 3, Fenici 3, Cristescu 2, Markovic 2, Bota 1, Florea 1, Varga, Ţone 1, Şimicu. Vezetőedző: Eugen Bota.

Nagybánya: Irimuş, Viman – Pesic 7, Bondar 7, Mihai 5, Vizhbovskyy 4, Petru Pop 2, Fotonea, Kovács, Sabou, Surducan, Tomory, Várady. Vezetőedző: Petre Avramescu.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'