Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Csütörtök, 2019. november 14., 14.30

Jól kezdtek az aradiak

A Bálint Zsolt (balra), Bogdan Roman páros két győzelmet szerzett a VSK-nak, emellett mindkét játékos 7-7 győzelemmel já
A Bálint Zsolt (balra), Bogdan Roman páros két győzelmet szerzett a VSK-nak, emellett mindkét játékos 7-7 győzelemmel já
A 8 csapatos férfi asztalitenisz A-divízióban szereplő Aradi VSK az őszi 2 csoportos előcsatározásban 3. lett csoportjában, így a tavaszi folytatásban csak az 5–8. (valójában a 13–16.) helyekért játszhat. (Az A-divízió valójában a 9–16. helyeket hivatott eldönteni, mert a legjobb 8 csapat a Szuperligában küzd meg a csapatbajnoki címért). Itt az egyetlen cél az utolsó 2 hely elkerülése lehet, mert azokról a csapat kiesik a B-divízióba. Az aradiaknak a kiesés elleni harcot a Bukaresti Spartac, a Bákói Atlantis és a Sepsiszentgyörgyi Electrica csapatai ellen kell megvívniuk. Ennek első állomására a hétvégén került sor Aradon, a VSK Eminescu utcai Prokopecz Emil sporttermében, ahol vendégül látta mindhárom ellenfelét.


A bajnoki rendszer előírása szerint a 4 csapat sorra fogja vállalni a rendező-házigazda szerepét, melynek végén, vagyis a 24 lejátszott mérkőzés után alakul ki majd a csoport végeredménye.

Az egykori kitűnő játékos, Lészay Magdolna főbíró vezetése alatt (segítői a szintén aradi Livia Căruceru, Kakas Árpád, Wéber Sándor és Dodean Géza voltak) a következő eredmények születtek: VSK–Electrica 9:4, Spartac–Bákó 9:2, VSK–Spartac 9:5, Electrica–Bákó 9:8, Spartac–Electrica 9:7, VSK–Bákó 9:0.

Vagyis az első fordulót az aradiak 3, a Spartac 2, a Kovászna megyeiek 1 győzelemmel, a Bákó pedig győzelem nélkül zárta.

Ezzel a Cristian Dodean játékos-edzővel felálló VSK határozott lépést tett a kiesés elkerülése elleni harcában, de a következő idegenbeli mérkőzésein is hasonló jól kell teljesíteniük, ha azt akarják, hogy ne érje kellemetlen meglepetés őket.

Íme a 27 győzelem szerzői: Bogdan Roman 7 (3+2+2), Bálint Zsolt 7 (2+3+2), Dodean 6 (2+2+2), Marius Roman 4 (1+1+2) valamint a Bálint-Bogdan Roman páros 2, a Dodean–Bogdan Roman páros 1 győzelemmel.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'