https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Hétfõ, 2019. szeptember 23., 13.14
VI. EUR&KA karate Európa-bajnokság

Jól szerepeltek a Banzaiosok Trevisoban

Az elmúlt hét végén az olaszországi Trevisoban rendezték meg az EUR&KA karate Európa-bajnokságot, amelyen Románia válogatottja is részt vett.

A román válogatottba öt aradi Banzai Karate Klub versenyző kapott behívót, akik jó szereplésükkel hálálták meg a szövetségi edzők bizalmát. Az aradi egyesület elnök-edzője, Dan Duma is részt vett az Eb-n, hiszen a kumite csapat másodedzői tisztét töltötte be, így sok jó tanáccsal láthatta el saját nevelésű karatékáit.

A 21 országból érkezett mintegy 600 versenyző szokás szerint katában (formagyakorla) és kumitében (küzdelem) mérte össze erejét.

Kata egyéniben a serdülők versenyében induló Jessica Duma ezüstérmes lett, míg csapatban aranyérmet nyert. Ugyancsak a serdülőknél induló Denis Viţelaru kata egyéniben második.

Kumitében még ennél is több babér termett az aradiaknak. A serdülőknél Jessica Duma egyéniben és csapatban egyaránt aranyérmes lett, akárcsak a fiúk versenyében Denis Viţelaru.

A nagyifik egyéni versenyében Cosmin Tincău arany-, Raul Matei ezüstérmes lett, míg a kisifiknél Andreea Amza bronzérmet nyert.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'